Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Inschrijven

Bij heel veel cursussen kun je nog instromen als de cursus al begonnen is.
Afhankelijk van de opbouw van de cursus en je ervaringsniveau kijken we of het in het geval van jouw inschrijving mogelijk is. Als je je voor een lopende cursus inschrijft nemen we, als er overleg nodig is, contact met je op. Anders ontvang je direct een bevestigingsbrief met daarin de informatie over je eerste les. 

Je kunt (bijna) altijd gebruik maken van de mogelijkheid van een proefles, mail daarvoor De VAK.

Als je je hebt ingeschreven voor een cursus die het maximale aantal deelnemers al bereikt heeft, nemen we contact met je op. Bij veel belangstelling is het soms mogelijk een tweede groep te starten of we weten een goed alternatief voor je. Ook kun je je eventueel op een wachtlijst laten plaatsen.

Als je het snel wilt weten dan kun je er ook voor kiezen even te mailen of te bellen 015-8904901, misschien is het voor de cursus van jouw keuze al duidelijk.

Naast dat er een maximum aantal deelnemers voor een cursus is, is er ook een minimaal aantal deelnemers. Als dat minimum bij de startdatum niet is gehaald, kan het gebeuren dat de cursus wordt geannuleerd, wordt uitgesteld of wordt samengevoegd met een ander tijdstip of dag. Daarover krijg je bericht.
We proberen dat uiterlijk twee weken voor de startdatum te doen.

Heb je interesse in een instrumentale- of zangmuziekles met 1, 2, 3 of 4 deelnemers? Dan kun je een keuze maken uit de lessen via het menu Muziekles in de blauwe balk, bovenaan deze pagina. Hier kun je kiezen voor een instrument of een zangles. De lestarieven zijn afhankelijk van hoe lang je gewenste lesduur is en met hoeveel andere leerlingen je les wilt. Hieronder vind je er meer informatie over: 

Lesgeld 
Het lesgeld is afhankelijk van de lesduur en van het aantal medeleerlingen waar je voor kiest. Je kunt dit aangeven in het inschrijfformulier. Het lesgeld wordt bepaald aan de hand van de twee onderstaande basistarieven.

Het is nu mogelijk om in te schrijven voor de lessen en cursussen van het nieuwe cursusprogramma voor het seizoen 2023-2024

Als het niet lukt om in te schrijven, vragen wij je langs te komen bij de administratie van De VAK. Een medewerker zal de inschrijving samen doorlopen en je een wachtwoord meegeven voor de volgende inschrijvingen.  

Annuleren/opzeggen

Bij nog niet gestarte cursussen of lessen
Het annuleren van een inschrijving voor een cursus of een les is mogelijk tot twee weken vóór aanvang van de cursus. Aan deze annulering zijn geen kosten verbonden.
Bij annulering minder dan twee weken vóór aanvang van de cursus/les wordt € 50, – administratiekosten in rekening gebracht.

Is de cursus of les al gestart, dan gelden de volgende spelregels
Bij het volgen van een cursus of lessenreeks t/m 12 lessen is geen tussentijdse opzegging mogelijk. Voor een cursus of lessenreeks met meer dan 12 lessen geldt een opzegtermijn van 4 weken. Je ontvangt dan restitutie over de, na die vier weken opzegtermijn, nog volgende lessen.

Opzeggingen dienen per e-mail te gebeuren via emailadres info@vak-delft.nl. Je krijgt dan een ontvangstbevestiging. Alleen bij opzegging door omstandigheden die niet waren te voorzien, kan de cursist in overleg met de docent afwijkende afspraken maken.

Afmelden voor een les door bij voorbeeld ziekte of een andere reden? Doe dit bij voorkeur direct bij je docent, per mail, telefonisch of per Whatsapp/sms.

Indien je geen gegevens hebt van je docent, stuur dan een mail naar info@vak-delft.nl (voor 17:00 uur) of bel naar 015-8904901.

Starten met je cursus

Een cursus start in principe als het minimum aantal inschrijvingen is bereikt. Het aantal hangt van de cursus af. Zodra het minimum is bereikt, krijg je een brief per e-mail die je bevestigt dat de cursus waar je je voor hebt ingeschreven doorgaat. 
Ons streven is om de bevestigingsmail twee weken voor de startdatum te versturen of, als het minimum niet is gehaald, de cursus te annuleren of uit te stellen. 
 
Soms spant het er om en wachten we nog even met het annuleren van de cursus in de hoop dat de laatste deelnemer nog binnenkomt. Dan kan het zijn dat je je bevestigingsmail later krijgt dan we zouden willen. Je kunt altijd mailen of bellen (015-8904901) als het voor jou belangrijk is het eerder te weten. Misschien kunnen we je al iets vertellen zodat je een indicatie hebt. 

Betalen

Bij je inschrijving heb je de keuze om te betalen per maandelijkse incasso of eenmalige incasso. Op de bevestiging van de start van de cursus of op de lesovereenkomst staat deze betalingsconditie vermeld. Je hoeft zelf verder geen actie te ondernemen. 

De kosten voor een muziekles is afhankelijk van de lengte van een les, het aantal leerlingen en de leeftijd. 

Dit zijn de tarieven per jaar (uitgaande van 36 lessen).

Proeflessen

Bij een aantal cursussen of muzieklessen kan je een proefles volgen. Op de pagina van cursus of de muziekles zie je de knop “Proefles aanvragen”. Wanneer je de aanvraag hebt gedaan, bekijkt de docent wanneer het mogelijk is om een proefles te volgen.  Als het mogelijk is om een proefles te volgen, ontvang je een bevestiging.

  • Houd er rekening mee dat je slechts één proefles per keer kunt aanvragen.  
  • De proefles is gratis en vrijblijvend. We vinden het wel fijn dat je daadwerkelijk komt of anders de proefles afzegt.
  • Het deelnemen aan een proefles geeft geen garantie op een plek in de cursus of muziekles. De inschrijvingen gaan gewoon door en deze cursisten krijgen voorrang op een plek in de les.

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info