Peter van Marle

Docent muziek
Peter van Marle

“Ik stimuleer je met mijn vakkennis en enthousiasme om het beste uit jezelf te halen. Speel en zangplezier staan altijd voorop.”

 

Mijn naam is Peter van Marle. Ik geef al jarenlang les aan jong en oud op verschillende niveaus. Ik heb o.a. een aantal leerlingen voor het conservatorium, zowel in de klassieke als lichte muziek, opgeleid. Maar ook leerlingen die voor hun plezier spelen zijn welkom.

Ik leid ook leerlingen op voor het theorie-examen HaFaBra. Het is leuk om leerlingen individueel of in kleine groepjes muzikaal te coachen. Soms blijven ze wel tien jaar op les. Je bouwt dan een mooie band met ze op. Het worden soms bijna je kinderen.

Ik ben afgestudeerd aan het conservatorium in Hilversum (orgel) en Alkmaar (toetsen). Daarnaast volgde ik dirigentenopleidingen bij de Kunstfactor en Kurt Thomas. Onder mijn leiding als docent en dirigent zingen en spelen een aantal koren en veel muzikanten.

Naast het lesgeven bij De VAK geef ik ook les op “Kunst Rond de Venen”, de Brede school in Uithoorn en de “Hillegomse muziekschool”. Ook ben ik bekend als muziekauteur en arrangeur. Mijn muziekboeken worden door het NTI, uitgeverij Educatief en een middelgrote uitgeverij in Spanje uitgegeven. Met de bekende pianist Jan Vayne werkte ik nauw samen aan een pianomethode voor het NTI.


 

8011

Keyboard

36

OPEN

Meer informatie

8019

Orgel

36

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info