Niels Janssen

Docent beeldend
VK Niels Janssen

Mijn naam is Niels Janssen. Ik heb in 1991-1992 een basisjaar gevolgd aan de Gerrit Rietvelt Academie te Amsterdam in 1991-1992 en ben daarna gaan studeren aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Na het behalen van mijn diploma in de schilder- en tekenkunst en grafische technieken ben ik werkzaam geworden als beeldend kunstenaar en docent bij diverse culturele instellingen in Zuid-Holland. Sinds 2007 ben ik verbonden aan De VAK als docent tekenen en schilderen.

Ik exposeer regelmatig in Nederland, bij verschillende galeries en kunstenaarsvereniging Pulchri Studio in Den Haag. Tevens heb ik in Italië exposities gerealiseerd met een internationaal gezelschap van kunstenaars. Voor het uitvoeren van opdrachten en het verrichten van voorwerk heb ik Spanje en Maleisië bezocht.

Het accent binnen mijn werk ligt op het surrealisme; ik ben vooral geïnteresseerd in het zichtbaar maken van voorstellingen die zich in het onbewuste afspelen. Ik gebruik hierbij taal als startpunt. Door een onderwerp vanuit woorden te “omsingelen” ontstaan er titels, en vanuit die titels ontstaan beelden. Dikwijls levert dit proces resultaten op die zich onttrekken aan klassieke logica. Niet omdat ik me hiertegen verzet, maar omdat ik heb ervaren dat logica slechts één van de manieren is om zich te verhouden tot de wereld. In het onbewuste ligt een universum verscholen met eigen onbenoembare wetten, die mij mateloos fascineren. Ik voel me verwant aan kunstenaars als Melle, Jeroen Bosch, Kamagurka, Picasso, L.F. Céline en Frank Zappa.


 

1001

Tekenen & schilderen - vervolg vanaf 16 jaar

36

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info