Mariska van den Enden

Docent beeldend
mariska van den enden

In 1989 ben ik afgestudeerd aan de Kon. Academie v. Beeldende Kunsten in Den Haag richting tekenen, schilderen en grafiek. Sinds 1994 werk ik bij De VAK en sinds 2016 als ZZP’er bij De VAK, ik heb het hier heel erg naar mijn zin. De balans tussen het lesgeven en het vrij werken is voor mij heel belangrijk! Zo houd ik heel veel plezier in beide kanten van mijn kunstenaarschap.

Elk jaar bedenk ik nieuwe cursussen, met als gevolg dat veel cursisten al lange tijd bij mij een cursus volgen, maar elk jaar is weer ruimte voor nieuwe instroom! Het leuke is dat waar ik eerst een beginners en een gevorderde cursus gaf, ik deze nu combineer in de les.

Door de jaren heen merkte ik dat er velen zijn die meteen willen schilderen en dan terloops meer techniek willen leren. Dat kan nu bij mij!  We kijken samen hoe het gaat, wat je aan extra techniek kunt gebruiken en dit plan ik dan in, waardoor ik nu nog meer cursus op maat kan aanbieden!

Belangrijk vind ik dat een ieder op eigen wijze schildert en tekent, dus je eigen stijl ontwikkelt, de groep speelt hier zeker een rol in doordat je natuurlijk ook door elkaar wordt geïnspireerd!


 

1001

Tekenen & schilderen - vervolg vanaf 16 jaar

36

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info