Jan Wisse

Docent beeldend
Jan Wisse4

Een beeldend kunstenaar is vaak een duizendpoot en vele kunstenaars oefenen meerdere beroepen uit. Zo ook ik. Naast mijn werk met schilderen en mixed-media werkstukken, geef ik o.a. les bij De VAK. Ik geef o.a. de cursussen Schilderen, Portret, en thema-gerichte schildercursussen, zoals Landschap en workshops. Belangrijk voor mijn cursisten vind ik: Steeds nieuwe uitdagende onderwerpen en persoonlijke begeleiding; ik laat je je beeldende grenzen onderzoeken en verleggen.

In 1982 ben ik afgestudeerd aan de Lerarenopleiding ZWN te Delft in Tekenen en Handvaardigheid. Daarna heb ik mijn studies vervolgd aan resp. de Academie van Beeldende Kunst in Rotterdam –TSO- en de Hogeschool Utrecht –LERO1-.

Sinds 1983 toon ik, en verkoop ik mijn werkstukken in binnen- en buitenland. Inmiddels heb ik ruim 150 exposities gehad in Nederland, in België, Frankrijk , Duitsland, Denemarken, Spanje, Zwitserland, Indonesië, Maleisië, Singapore, Australië, Taiwan, en de Verenigde Staten. Met het schilderen van het portret van een ‘Bekende Nederlander’ was ik twee maal deelnemer aan het televisie programma ‘Sterren op het doek’. (2012 en2015).


 

1001

Tekenen & schilderen - vervolg vanaf 16 jaar

36

OPEN

Meer informatie

1012

Portret en modelschilderen vanaf 16 jaar

36

OPEN

Meer informatie

1013

Schilderen naar levend model vanaf 16 jaar

36

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info