Zeefdrukken vanaf 16 jaar

Iedereen kan zeefdrukken leren.

Verwonder je over al zijn toepassingen. Deze cursus is geschikt voor volwassenen. Zowel beginners als gevorderden.

Grafische technieken

Tijdens deze cursus leer je verschillende grafische technieken die je kunt toepassen in je eigen werk. Je maakt een verschillende ontwerp en zetten die als sjabloon of fotografisch op de zeef. Je brengt de inkt aan op de zeef en met de rakel duw je de inkt door de zeef en ontstaat er afdruk op het papier. Als je dit onder de knie heb gaat het experimenten beginnen. Van oplage tot unica, van heel analoog tot geheel digitaal. Andere grafische technieken als linoleumsnede of droge naaldetsen behandelen we ook, met als monoprints en kartondruk. Zo komen verschillende grafische technieken samen in één zeefdrukcursus. En misschien wel op één vel.

Wat leer je tijdens de cursus zeefdrukken?

Tijdens deze cursus leer je grafische technieken die toepast bij het maken van een eigen werk. Je maakt een ontwerp en zet je afbeelding over op de zeef. Je brengt de inkt aan en de afdruk is al bijna klaar. Je kunt werken met een eigen ontwerp of met foto’s of andere illustraties.

Beheers je de techniek van het zeefdrukken al? Dan kun je volop verder experimenteren. Van oplage tot unica of ontwerpen maken op de computer: het kan allemaal. Ook voor andere grafische technieken als linoleumsnede of etsen is ruimte. Zo komen verschillende grafische technieken samen in één zeefdrukcursus. En misschien wel op één vel.

Wat moet ik meenemen?

materiaalgeld in de eerste les voldoen: €120,-

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Donderdag

Lesdagen

Start

Aantal lessen

32

Locaties

OPEN

Instroom

geen instroom mogelijk

Prijstabel

Zeefdrukken € 649,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Nieuw

Schrijfverkenningen vanaf 18 jaar

Theaterproductie 18 t/m 99 jaar

Musicalproductie 9 t/m 12 jaar

Musicalproductie 6 t/m 9 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info