Trompet

Koperblazers: de muzikale smaakmakers!

Bij De VAK kun je terecht voor trompetles, maar de familie van de koperblazers bestaat uit meerdere prachtige instrumenten die je ook kunt leren bespelen: bugel, hoorn, euphonium, trombone, bastuba. De koperblazers zijn sinds jaar en dag niet weg te denken uit welke muziekstijl dan ook. De magische klanken van de trompet, het volle geluid van de trombone, de melodieuze hoorn en euphonium en tenslotte het fundament van de Bastuba. Hoe tof is het om met je trompet of trombone bij een popband of bigband te spelen! Maar ook in een klassiek orkest, waar je de hoorn en bastuba tegenkomt, zal je ruimschoots aan je muzikale trekken komen. Ook zijn de hoorn, euphonium en bastuba hele veelzijdige instrumenten, die met open armen wordt ontvangen bij een klassiek orkest, een harmonie, fanfare of brassband. Lichte muziek in al haar facetten of in klassieke muziek, overal kom je de instrumenten tegen die behoren tot de familie van de koperen blaasinstrumenten. Maar ga je liever als solist aan de slag? Schroom dan niet om je muzikaal uit te leven als een echte koperblazer!

De lessen koperen blaasinstrumenten kun je vanaf je 8e jaar volgen. Van beginner tot (ver) gevorderde koperblazer die zijn of haar skills wil bijschaven.

Wat leer je?

Omdat het bespelen van een blaasinstrument een prachtig ambacht is, besteden we uiteraard veel tijd aan de (basis) blaastechnieken om het geluid zo mooi mogelijk te maken. Maar omdat het blaasinstrument zo veelzijdig is, gaan we al snel aan de slag met muziek maken. We gaan samen op zoek naar de muziek stijl die jij mooi vind, en die bij het instrument past. Uiteraard moet er wel geoefend worden, maar dan zoveel mogelijk de muziek die jou aanspreekt.

Handig om te weten

Voordat de lessen beginnen overleggen we even wat je precies nodig hebt om te starten met je blaasinstrument. Je hebt naast een instrument uiteraard ook lesmateriaal nodig. Er zijn nogal wat mogelijkheden De docent adviseert je zo goed mogelijk.

Lesvorm

Je kunt individuele lessen volgen, maar groepslessen zijn ook mogelijk. Alles uiteraard in overleg.

Leeftijd

vanaf 8 jaar

Lesdagen

Maandag, Woensdag

Start

Bij aanvang en gedurende het cursusjaar

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Lesgeld calculator

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd:

Aanmelden

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Urban 11 t/m 14 jaar

Kunstgeschiedenis

Kleurige toppers vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Romeinen vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Werken in klei vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info