Poëziewerkplaats vanaf 18 jaar

De Poëziewerkplaats [kortweg PWP] staat onder leiding van dichter en schrijver Iduna Paalman (1991) . Zij geeft steeds nieuwe impulsen en opdrachten. Onder haar leiding bespreek je elkaars werk en verfijn je je schrijverschap. Wanneer er projecten zijn samen met andere kunstdisciplines of bij (stads)evenementen, dan kun je daaraan meedoen met je werk. De bijeenkomsten zijn één keer per 14 dagen.

Deelnemers worden toegelaten op basis van vooraf ingezonden werk. Wanneer er plaatsen vrij zijn, ontvang je een uitnodiging om werk in te zenden. Is er geen plaats, dan ontvang je bericht dat je op de wachtlijst komt.

Voor gevorderde dichters

De Poëziewerkplaats is voor ervaren gevorderde dichters die elkaars gedichten bespreken en van feedback voorzien. Deelnemers worden toegelaten op basis van vooraf ingezonden werk, dat door de dichter-begeleider wordt beoordeeld. De inschrijving en plaatsing op de wachtlijst vindt plaats via VAKdocent Margriet van Bebber.

Over Iduna Paalman

Iduna is dichter en schrijver. In 2019 verscheen haar poëziedebuut De grom uit de hond halen, dat bekroond werd met de Poëziedebuutprijs en genomineerd werd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs en de C. Buddingh’-Prijs. De Volkskrant riep haar uit tot literatuurtalent van het jaar. In 2022 kwam haar tweede bundel Bewijs van bewaring uit, waarmee ze de J.C. Bloemprijs won en die genomineerd werd voor de Herman de Coninckprijs. Haar werk verscheen onder meer in De RevisorDe GidsDe Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad. Ze droeg voor op podia als de Nacht van de Poëzie en Lowlands, en werkt naast het schrijven als docent.

Wat leer je?

De deelnemers hebben de nodige poëzietechnieken al in huis. Je krijgt dus geen les in poëzie. In de bijeenkomsten worden de thuis geschreven gedichten met elkaar besproken. Je leert te reageren op de impulsen en schrijfopdrachten van de dichter-begeleider, je gedichten voor te leggen aan de mededichters, die te bespreken en te herschrijven met de ontvangen feedback.

Poëziewerkplaats

De begeleidende dichter geeft een schrijfopdracht, die je thuis uitwerkt in een gedicht. Tijdens de bijeenkomsten van de Poëziewerkplaats wordt elke gedicht besproken. Thuis ga je weer aan de slag met de feedback die je krijgt. De PWP wordt geregeld uitgenodigd om aan projecten mee te doen binnen en buiten De VAK.

De bijeenkomsten zijn op woensdag 1x per 14 dagen. De data zijn:

27 september, 11 en 25 oktober, 8 en 22 november, 13 december, 17 en 31 januari, 14 en 28 februari, 13 en 27 maart, 10 en 24 april, 14 mei.

Wat neem je mee?

Een kopie van je gedicht voor alle deelnemers en de docent.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Woensdag

Start

Aantal lessen

15

Locaties

OPEN

Instroom

Geen instroom mogelijk

Prijstabel

Poëziewerkplaats € 430,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Vitaal dansen korte cursus vanaf 18 jaar

Scratch-ochtend voor blokfluitisten vanaf 18 jaar

Flamenco beginners vanaf 18 jaar

Schrijfversterker

Creatief schrijven en chatGPT vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info