Hobo

Als het in films gevoelig wordt, hoor je altijd een hobo!

Het blaasinstrument waarop je kunt ‘zingen’.

De hobo is een blaasinstrument waarop je mooie melodieën kunt spelen, maar ook snelle eigenwijze loopjes. De klank is zangerig en helder, maar kan ook iets weemoedigs hebben. Je kunt ermee in een orkest spelen, maar ook in kleinere groepen, samen met andere blaasinstrumenten of met strijkinstrumenten. Je maakt de klank via het speciale mondstuk, het ‘rietje’. Vroeger moesten we het riet zelf maken, maar tegenwoordig kun je rieten ook gewoon kopen.

Je kunt hobo leren spelen vanaf de leeftijd van ongeveer 7 jaar. Of je nu beginner bent of gevorderde, of je hebt bijvoorbeeld vroeger hobo gespeeld en wilt het instrument weer oppakken: iedereen is welkom

Wat leer je tijdens hoboles?

Voor een mooie hoboklank is het belangrijk dat je leert om ontspannen te blazen. Je leert een goede ademtechniek en manieren om met je ‘embouchure’ (de stand van je mond) de klank een mooie kleur te geven. Verder leer je een goede, soepele vingertechniek en alles wat nodig is om al die mooie hobomuziek te kunnen spelen. Kun je nog geen noten lezen? Geen probleem, dan leer je dat stap voor stap tijdens de les. Ben je gevorderd, dan kun je desgewenst ook zelf leren rieten maken.

Plezier staat voorop!

Met plezier muziek maken is het belangrijkste doel. Merken dat je steeds meer kunt geeft al heel veel plezier, maar we zorgen ook voor leuke variatie in de soorten muziek die je speelt. Daarin heb je zelf een belangrijke stem. Er zijn ook af en toe (optionele) gezamenlijke activiteiten, zoals voorspeelavonden of samenspel met andere hobo leerlingen.

Handig om te weten

Voor de eerste les hoef je niks aan te schaffen of mee te brengen. Je krijgt dan van de docent advies over het huren van een instrument en aanschaf van een riet (het mondstuk).

Lesvorm

In principe heb je alleen les, maar als je graag met iemand samen les wilt hebben, dan kunnen we dat regelen.

Leeftijd

vanaf 7 jaar

Lesdagen

Dinsdag

Start

Bij aanvang en gedurende het cursusjaar

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Lesgeld calculator

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd:

Aanmelden

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Theaterklas 9 t/m 12 jaar

Urban 11 t/m 14 jaar

Kunstgeschiedenis

Kleurige toppers vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Romeinen vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info