De VAK is op zoek naar een nieuwe directeur 

Na meer dan 7 jaar neemt Huub ‘t Hoen op 1 oktober afscheid als directeur van De VAK. Daarmee gaat De VAK op zoek naar een nieuwe directeur die bij voorkeur vanaf 1 augustus start. Huub ‘t Hoen: “Ik heb het gevoel dat ik de complexe opdracht die ik in 2015 kreeg nu echt aan het afronden ben. De VAK staat er goed voor. Voor mij is dat een mooi moment om afscheid te nemen.” 

‘t Hoen is sinds 2014 al betrokken bij De VAK, toen nog de Vrije Akademie voor de Kunsten. Onder zijn leiding en visie is er een overgang van gemeentelijke dienst naar een coöperatie met ZZP-ers tot stand gekomen. Vanaf 2016 is hij formeel directeur van De VAK en heeft hij zich onder andere ingezet voor de verzelfstandiging van De VAK, de huisvesting in OPEN en de samenwerking met DOK en met veel andere (kunst)instellingen in de stad. Ook heeft hij een aantal initiatieven genomen, die verder reikten dan het werkveld van De VAK. Zo was ’t Hoen recentelijk één van de initiatiefnemers van het nieuwe 4-wekelijkse stadsdebat “De Staat van Delft”. 

Voor menig docent bij De VAK is ‘t Hoen niet alleen een directeur die de boel runt en De VAK door de bezuiniging en de transitie heeft geloodst, maar ook een motivator en inspirerend leider. Hijzelf zegt daarentegen dat de docenten bij De VAK juist zijn inspiratiebron zijn geweest. “Zij inspireren mij dagelijks. Met hun passie voor het vak, de hoge kwaliteit van hun kunstlessen, de prachtige presentaties en concerten die ze verzorgen en met alles wat zij allemaal nog meer doen voor Delft en De VAK. Dat maakt mij trots deel uit te maken van dit team. Samen met onze meer dan 3.700 cursisten hebben wij ons door de coronajaren heen geploeterd, grote slagen gemaakt en een stabiele organisatie neergezet waarmee De VAK de toekomst vol vertrouwen tegemoet kan zien.” 

De vacaturetekst is hier te lezen

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info