Hans van Rhoon

Docent beeldend
hans van Rhoon

Mijn naam is Hans van Rhoon. Na een tijd gewerkt te hebben als freelance reisfotograaf voor o.a. de tijdschriften National Geographic, Residence, En France en Villa d’Arte besloot ik 4 jaar geleden mij meer te richten op sociale- en reportage fotografie. Dit resulteerde in mijn eerste project ‘Blijvende Herinneringen: een reis door het Nederlands slavernijverleden in Ghana’. Deze tentoonstelling was te zien in het Wereldmuseum in Rotterdam en aansluitend in het Afrikamuseum in Berg & Dal. Andere projecten volgden zoals ‘Levende Forten’, een landschapsdocumentaire over het hergebruik van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Momenteel ben ik ingehuurd door de Erasmus Universiteit om politiecorpsen in 10 verschillende Europese landen te fotograferen. Het onderzoek genaamd Composite is een onderzoeksproject dat focust op grootschalige veranderprocessen in politiekorpsen over heel Europa. Dit onderzoek, dat totaal 4 jaren gaat duren, richt zich op de wijze waarop veranderingen in die korpsen worden gemanaged; wat hierin internationaal de verschillen zijn en waarom het ene veranderingsproces in het ene land wel lukt of mislukt en in het andere niet.

Sinds 2008 ben ik freelance hoofddocent bij de fotoacademie in Rotterdam. Ik ben ook aangesloten bij en wordt vertegenwoordigd door fotobureau Hollandse Hoogte.

Kijk voor meer informatie over de fotoreizen op www.fotocoaches.nl/fotoreizen/


 

1050

Fotografiecursus - basis vanaf 16 jaar

8

OPEN

Meer informatie

1051

Fotografiecursus - vervolg vanaf 16 jaar

8

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info