Stemvorming beginners en gevorderden vanaf 21 jaar

Wil jij je eigen stem ontdekken en leren gebruiken?

Heb je altijd al willen zingen, maar ben je niet verder gekomen dan de badkamer? Heb je zangervaring, maar heb je moeite met je adem of met hoogtes? Ben je op zoek naar bepaalde klanken in je stem, maar weet je niet hoe je die kunt vormen? Of zing je graag, maar krijg je gauw last van je keel? Al deze facetten komen tijdens de cursus ‘Stemvorming’ aan de orde. Je leert over de werking van de stem en er wordt gewerkt aan zangtechniek.

 

Stemvorming voor volwassenen

Voor mensen die graag meer inzicht en controle willen hebben over hun (zang)stem maar die ook nieuwsgierig zijn naar andere facetten van zingen zoals: Zingen met gevoel, meerstemmig zingen, ritme-gevoel ontwikkelen, performance en solo-zang.

Wat leer je tijdens de cursus Stemvorming?

Zangtechniek is een belangrijk thema tijdens de Stemvorming. Zo leer je je eigen bereik kennen en uit bereiden. Je leert over ontspanning, ademhaling, ademsteun, hoe je lage en hoge tonen moet zingen. Je leert het verschil tussen borst- en kopstem en er wordt aandacht besteed aan technieken als EVT en EVTS. Er wordt veel als groep gezongen in verschillende stijlen en zo mogelijk meerstemmig bovendien wordt er ook gewerkt aan expressie, solozang, ritme en performance.

Wat moet ik meenemen?

Stemvorming werkt met Dropbox. Je krijgt een link toegestuurd per mail waarmee je in de map kan. Je vind hier songteksten, soms de bladmuziek en ingezongen partijen waarmee je kunt oefenen. In de les is het handig om een map te hebben waar je (zelf) uitgeprinte teksten in kunt stoppen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Woensdag

Start

Woensdag 04 september 2024

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Stemvorming beginners en gevorderden € 268,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Jazzkoor All that Jazz gevorderden vanaf 21 jaar

Zang

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info