Antilliaanse muziek vanaf 18 jaar

Ontdek en speel muziek met een knipoog naar zwoele dansen en verfijnde melodieën uit de Antilliaanse eilanden.

In deze nieuwe cursus speel je Antilliaanse klassieke en traditionele muziek uit het Caribische deel van ons koninkrijk, een muziekstijl die niet zo bekend is in Nederland. Deze muziekstijl heeft Europese, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse wortels. Je leert verschillende ritmes zoals de Antilliaanse wals, de dansa, de mazurka en de tumba spelen. We spelen composities van Curaçaose en Arubaanse componisten, zoals Rudolph Th. Palm, Cornelis Boskaljon, Jacobo Conrad, Rufo Wever en populaire zangnummers van Rudy Plaate en Padú Lampe. Wil je de Antilliaanse klassieke en traditionele muziek ontdekken en spelen, dan ben je bij deze cursus aan het goede adres. De stukken zijn meest instrumentaal. Er zijn ook zangnummers, die in het Papiaments worden gezongen.

 

Voor wie?

Speel je al klassieke muziek, volksmuziek of dansmuziek en wil je een nieuwe muziekstijl leren spelen, dan is deze cursus iets voor jou. Ook als je de stijl al kent en het nu zelf in een ensemble wil spelen, ben je welkom. Beheersing van je instrument en noten kunnen lezen is een voorwaarde. Ook zangers zijn welkom.

Wat gaan we doen?

We musiceren samen in een ensemble. Samenspel is belangrijk; hier is aandacht voor in de les. Ieder instrument vervult een rol. De leidende partij als de ondersteunende partij complementeren het geheel. Je leert om naar elkaar te luisteren en op elkaar te reageren.

Wat moet ik meenemen?

Speel je viool, dwarsfluit, gitaar, cuatro of basgitaar, graag je eigen instrument meenemen. Er staat een piano. Tevens zijn er percussie instrumenten, zanginstallatie en versterkers aanwezig. Er wordt voor partijen gezorgd.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Donderdag

Start

Donderdag 29 augustus 2024

Aantal lessen

15

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Antilliaanse muziek € 250,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Theaterklas 9 t/m 12 jaar

Urban 11 t/m 14 jaar

Kunstgeschiedenis

Kleurige toppers vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Romeinen vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info