Werkzaamheden in OPEN

In de week van 7 tot en met 12 november wordt de ruimte waarin de boeken van volwassen informatief staan in OPEN omgezet. De ruimte is dan niet toegankelijk voor bezoekers en wordt met linten afgezet. De collectie boeken wordt opnieuw ingedeeld en geplaatst, opnieuw bestickerd en administratief verwerkt. De VAK studio’s zijn uiteraard wel toegankelijk.

Het gaat om de ruimte voor en rondom studio 0.1, 0,2, 0.3, 0.4 en 0.5. Heb je les in een van deze ruimtes?Dan kun je gewoon doorlopen. We begrijpen dat het even lastig of rommelig kan zijn en hopen op je begrip. Na deze week is de ruimte weer spik en span.

Hieronder meer info over de aanleiding:

Enige tijd geleden heeft DOK een onderzoek gedaan onder onze leden over het zoek – en leengedrag. Daar is uitgekomen dat slechts 15% van onze bezoekers met een specifieke titel en/of schrijver naar de volwassen informatieve afdeling komt om dit boek te lenen. De overige 85% van onze bezoekers heeft een thema of onderwerp in gedachten waarvoor ze boeken komen lenen zonder specifiek een bepaald boek te zoeken. 

Dit was voor ons een eyeopener om te constateren dat onze plaatsing van de informatieve boeken gericht is op deze 15% van onze bezoekers. De huidige plaatsing gaat uit van een hoofdthema waaronder diverse onderwerpen vallen die alfabetisch op schrijver in de kast zijn geplaatst.  Wij hebben daarom besloten om de plaatsing van onze informatieve boeken anders in te richten. Ons uitgangspunt is dat de collectie de bezoekers moet verrassen en er veel in te ontdekken is. Vanuit onze goede ervaringen met de jeugd themaroute hebben we besloten om een themaroute voor de volwassen informatieboeken te ontwikkelen. We hebben 79 thema’s bedacht die gezamenlijk een route vormen. De thema’ s sluiten qua thema op elkaar aan zodat er een netwerk van thema’s en onderwerpen ontstaat. Om de vindbaarheid van onze collectie te borgen hebben we de themaroute in stukken gedeeld en elk deel heeft een eigen kleur gekregen.  

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info