In de spotlight – Kitty Huijbers

Het is 5 jaar geleden dat De VAK verhuisde en ging samenwonen met DOK in het fantastische pand aan het Vesteplein. Samen maken we van OPEN al 5 jaar een bruisende omgeving. Een mooi moment om terug te kijken en successen te delen. Maar vraag docenten naar success stories van cursisten en ze kijken je aan alsof je vraagt wie hun favoriete kind is. Toch werden namen genoemd en kwamen er mooie verhalen. Genoeg om er een serie “In de spotlight” van te maken. We trappen af met schrijver Kitty Huijbers.

“Via mijn werk heb ik jaren geleden een boek geschreven (architectuur als klimaatmachine). Samen met mijn passie voor lezen inspireerde dit mij om meer te gaan schrijven. Ik heb vele cursussen gevolgd waarvan een deel aan De VAK: creatief schrijven, korte verhalen schrijven en inmiddels meer dan twee jaar de werkplaats Proza. Mijn aanmelding bij de werkplaats Proza daagde mij uit om voor het eerst na te denken over een langer verhaal.

Bijna anderhalf jaar heb ik geschreven, geschrapt en geschaafd met goede inbreng van Peet van Duijnhoven en de overige cursisten van de werkplaats. Hun vragen, tips en kritische blik zorgde dat het verhaal steeds scherper werd en ook mijn schrijfstijl verbeterd is. Afgelopen voorjaar was mijn thriller ‘Ze komt te dichtbij’ af en heb ik het ingezonden voor de Cosy & Crime schrijfwedstrijd van de Verhalenfabriek. Uit 62 inzendingen kregen 11 boeken, waaronder de mijne, een uitgeefcontract voor een e-book. Op 24 december komt hij officieel uit! Inmiddels ben ik al weer een heel eind met een nieuw boek, nog steeds met hulp van de werkplaats proza (inmiddels bij Dorothee Albers).

“Ze komt te dichtbij” is een thriller met de volgende achterflaptekst:

‘Hallo vrijdag, ik ben zaterdag’.

Een maand geleden stond Lieke voor haar deur en sprak deze zin uit. Sara wilde dat ze die dag niet open had gedaan. Haar leven zoals ze dat kende, ontploft op die dag.

Frank en Charlotte zijn jong getrouwd en hebben drie kinderen. Charlotte is dolgelukkig met haar gezin. Op een dag staan Lieke en Sara op haar stoep. Het nieuws dat ze brengen zet Charlottes leven op zijn kop. Wie zijn deze vrouwen? Waarom willen ze haar helpen? En wat is Franks aandeel in deze hele situatie?

Na lang aandringen accepteert Charlotte eindelijk Sara’s hulp maar niet op de manier zoals Sara bedacht heeft. Frank heeft haar eeuwige trouw beloofd, tot de dood hen scheidt, en daar zal ze hem aan houden.

Op de foto: Kitty tekent het uitgeefcontract teken en de voorkant van Ze komt te dichtbij

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info