Gemeentelijke onderscheiding voor Huub ‘t Hoen

Huub ’t Hoen, directeur van VAK Delft, heeft op zaterdag 30 september bij zijn afscheidsbijeenkomst de gemeentepenning ontvangen. Na negen jaar bevlogen leiderschap kreeg ’t Hoen dit welverdiende eerbetoon uit handen van wethouder Frank van Vliet. 

De afgelopen negen jaar zette Huub ’t Hoen zich met toewijding in voor de VAK. Hij loodste het centrum door belangrijke ontwikkelingen en uitdagingen. Zo leidde hij de VAK met succes van gemeentelijke dienst naar een coöperatie met ZZP’ers. Hij speelde een grote rol in het samenbrengen van DOK en de VAK aan het Vesteplein. 

Daarbij zette hij zich in voor het versterken van de banden tussen de verschillende culturele en maatschappelijke instellingen. Huub ‘t Hoen werd geprezen voor zijn jarenlange inzet om nieuwe doelgroepen te bereiken. Dat deed hij bijvoorbeeld in samenwerking met de sociaal-culturele instelling Can I Dream. Daarnaast was hij één van de initiatiefnemers van het stadsdebat ‘De Staat van Delft’. 

Wethouder Van Vliet: “Huub ‘t Hoen is onmisbaar geweest. Voor zowel VAK-docenten als kunst- en cultuurbeoefenaars in en om Delft. Huub stond altijd klaar met helpende hand. Of je nu kwam om te boetseren, drummen, theater maken of breakdancen. Tijdens de coronaperiode zorgde hij ervoor dat veel lessen door konden gaan. Dat heeft voor veel kunstenaars en andere Delftenaren veel betekend.” 

Huub ’t Hoen werd toegesproken als een gedreven man, die zich met zijn expertise, optimisme en inlevingsvermogen enorm heeft ingezet voor kunstliefhebbend Delft. Door het toekennen va

De Vak Delft, gemeentepenning Delft, wethouder Frank van Vliet, afscheid directeur Huub ’t Hoen
Foto: Alyssa van Heyst / De VAK Delft

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info