Stadsacademie

De stadsacademie wordt door de volgende docenten gegeven:

Saskia E.M. van Dijk,

Beeldend kunstenaar. Afgestudeerd in 1988 aan de KABK in Den Haag.

Tekenen en schilderen begint met kijken. Hoe langer je kijkt hoe meer je gaat zien. De kunst is om niet alles wat je ziet weer te geven maar dat te filteren, en zo met een eigen uitdrukking een eigen beeld te creërenUitgangspunten voor mijn eigen werk (gemengde technieken) zijn altijd concrete vormen van voorwerpen en situaties. Het zijn vertrekpunten voor een volgend onderzoek naar vorm, kleur, ruimte, structuur en gelaagdheid, hetgeen uiteindelijk leidt tot een uitgekristalliseerd product met een eigen tastbare “huid”. In het werk van 2000 tot heden laat ik mij voornamelijk inspireren door de reizen naar Mali, West Afrika. Indrukken die ik op beeldend gebied op mij in liet werken. Daar voeg ik actuele onderwerpen aan toe.Naast mijn eigen werk geef ik als ZZP-er les in het Koorenhuis, Atelier Sint Lucas enVU-Stadsacademie Den Haag.

Gurt Swanenberg

Beeldend kunstenaar, werkend en woonachtig in Den Haag. In mijn werk toon ik de invloed van de consumerende mens op zijn omgeving, met een specifieke interesse voor de relatie tussen mens en dier.

Machiel van Soest

Beeldend kunstenaar, afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, gevolgd door de tweede fase aan de Rijksacademie in Amsterdam. Naast mijn kunstenaarspraktijk ben ik bij het opzetten van verschillende kunstinitiatieven betrokken geweest, waaronder Luxus, Atelier als Supermedium, Kamer Laakkwartier, Soba Beograd en momenteel Superweakness. Kunst maken, professioneel al dan niet, zie ik als een uiting die de mens eigen is. Dat is de drijfveer achter mijn werk als docent. Door het maken van kunst jezelf vrij voelen, de wereld ontdekken en al doende werkelijk leren kijken en zien.  Alleen al die verandering van je blik op de wereld maakt kunst essentieel.


 

1016

Stadsacademie Delft vanaf 16 jaar

30

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info