Musical productiejaar 7 t/m 9 jaar

Is het jouw droom om in het theater te staan met je eigen voorstelling?

Word je blij van dansen, zingen én acteren? Heb je al musicalles gehad of heb je het musical basisjaar gevolgd? Mooi! Dan is dit de cursus voor jou.  

Bij De VAK krijg je onder begeleiding van ervaren docenten alle ruimte om te werken aan je musicaltechnieken. Je leert hoe je je stem en lijf goed inzet en hoe het is om voor een groep te spelen en om een podium te staan.  Daarbij werk je naar een eigen voorstelling toe. En het leuke is… jij mag daarin meedenken! Met de docenten en de groep maak je een verhaal, verzin je de personages en zoek je liedjes uit die bij het verhaal passen. Aan het einde van het seizoen sta je voor publiek te stralen in het theater in Delft.  

Wat ga je doen?

Toneel: Je speelt een rol door gebruik te maken van tekst, stem en lichaamstaal. Je leert verschillende technieken: zoals emoties, rolontwikkeling en de 5 W’s en maakt alleen of samen met anderen scènes. Daarnaast leer je steeds meer voor een publiek te spelen, hen mee te nemen in je verhaal en met zelfvertrouwen op het podium te staan. 

Zang: Je gaat op zoek naar de stem en de bijpassende emotie, die bij de verschillende personages passen. Er is aandacht voor zangtechniek, solozang, samenzang, meerstemmig zingen en het zelf schrijven van liedjes. Samen met anderen leer je een boodschap over te brengen naar het publiek door middel van zang. 

Dans: Naast het oefenen van danstechniek, modern/jazz/showdance en improvisatie opdrachten gebruik je bewegingen om een verhaal te vertellen. Door bewust gebruik te maken van je lichaam, bewegingen en verschillende dansstijlen, versterk je het verhaal van scènes en liedjes. We werken aan solo’s en dansen in groepjes. Je krijgt richtlijnen en inspiratie hoe je zelf een dans kunt maken. 

Over de lessen

De musicallessen zijn groepslessen. Iedere discipline (toneel, zang, dans) krijg je van een aparte docent. Tijdens de lessen werk je aan een voorstelling. Het eerste deel van het seizoen werk je voornamelijk aan je spel-, dans- en zangtechniek. Naarmate het seizoen vordert besteed je steeds meer aandacht aan het samenbrengen van de drie disciplines en het repeteren. Aan het einde van het cursusjaar sta jij met jouw eigen voorstelling op het toneel van een theater in Delft. En speel je de rol van je leven voor publiek. Daarna is er voor de hele groep afsluitende les.  

Wat doe je aan en neem je mee?

Lekker makkelijk zittende kleding waar je goed in kan bewegen (geen spijkerbroeken of iets wat daarop lijkt), een elastiekje voor je haar, een flesje water en zwarte binnen schoenen waar je goed op kunt dansen en draaien. 

Lesvorm

Leeftijd

Lesdagen

Vrijdag

Start

Aantal lessen

30

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Musical productiejaar € 575,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Vitaal dansen korte cursus vanaf 18 jaar

Scratch-ochtend voor blokfluitisten vanaf 18 jaar

Flamenco beginners vanaf 18 jaar

Schrijfversterker

Creatief schrijven en chatGPT vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info