Musical productiejaar 15 t/m 21 jaar

Zou je graag willen schitteren in je eigen voorstellingversie. Raak je geïnspireerd door musicals als van Aladin, Mama Mia of de film Soul of Sing.  Zie je een scène voor je bij het luisteren naar je favoriete track, waarin je zelf schittert? Droom je van dansen, zingen én toneelspelen? Heb je al musicalles gehad of heb je het musical basisjaar gevolgd? Dan gaan we je in deze cursus klaarstomen voor het grote podium!

Bij deze cursus geen readymade musical. Nee, bij De VAK maak je de voorstelling zelf. De ervaren musicaldocenten doen er alles aan om jouw creativiteit aan te wakkeren en sporen je aan om jouw ideeën naar voren te brengen. En samen is ook echt samen. Iedereen doet mee en iedereen komt aan bod. Ondertussen leer je veel nieuwe technieken, zodat jij straks vol zelfvertrouwen op het podium in het theater in Delft staat.

Wat ga je doen?

Toneel: Je speelt een rol door gebruik te maken van tekst, stem en lichaamstaal. Je leert verschillende technieken: zoals emoties, rolontwikkeling en de 5 W’s en maakt alleen of samen met anderen scènes. Daarnaast leer je steeds meer voor een publiek te spelen, hen mee te nemen in je verhaal en met zelfvertrouwen op het podium te staan.

Zang: Je gaat op zoek naar de stem en de bijpassende emotie, die bij de verschillende personages passen. Er is aandacht voor zangtechniek, solozang, samenzang, meerstemmig zingen en het zelf schrijven van liedjes. Samen met anderen leer je een boodschap over te brengen naar het publiek door middel van zang.

Dans: Naast het oefenen van danstechniek, modern/jazz/showdance en improvisatie opdrachten gebruik je bewegingen om een verhaal te vertellen. Door bewust gebruik te maken van je lichaam, bewegingen en verschillende dansstijlen, versterk je het verhaal van scènes en liedjes. We werken aan solo’s en dansen in groepjes. Je krijgt richtlijnen en inspiratie hoe je zelf een dans kunt maken.

Over de lessen

De musicallessen zijn groepslessen. Iedere discipline (toneel, zang, dans) krijg je van een aparte docent. Tijdens de lessen werk je aan een voorstelling. Het eerste deel van het seizoen werk je voornamelijk aan je spel-, dans- en zangtechniek. Naarmate het seizoen vordert besteed je steeds meer aandacht aan het samenbrengen van de drie disciplines en het repeteren. Aan het einde van het cursusjaar sta jij met jouw eigen voorstelling op het toneel van een theater in Delft. En speel je de rol van je leven voor publiek. Daarna is er voor de hele groep afsluitende les.

Wat doe je aan en neem je mee?

Lekker makkelijk zittende kleding waar je goed in kan bewegen (geen spijkerbroeken of iets wat daarop lijkt), een elastiekje voor je haar, een flesje water en zwarte binnen schoenen waar je goed op kunt dansen en draaien.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

van 15 tot en met 21 jaar

Lesdagen

Vrijdag

Start

Aantal lessen

30

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Musical productiejaar € 575,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Toneel – theatermaken 13 t/m 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info