Je leven in woorden vanaf 18 jaar

Mijn leven! Waar begin ik? Hoe ga ik verder? In welke vorm giet ik dat? Welke schrijftechnieken heb ik nodig? Vind antwoord in de cursus “Je leven in woorden”.

Je beschikt over een schat aan weetjes, anekdotes, verhalen en ervaringen. Dat zijn de bouwstenen voor je eigen levensverhaal. Of je die verhalen nu meteen wilt delen in een blog, op Instagram, of fijn voor jezelf wilt houden: schrijf ze op, want ze zijn de moeite waard. Schrijf over school, de huizen waarin je woonde, bijzondere ontmoetingen, familieverhalen, reisavonturen, alledaagse voorvallen of belangrijke momenten in je leven. “Je leven in woorden” is dé plaats om dat te doen.

Voor iedereen van 18 tot 88+ die een leven heeft, nog maar kort of al heel lang, hemelbestormend of dodelijk saai, en die daar boeiend over wil schrijven.

‘Zelfs wanneer men aan het verleden denkt, gaat men vooruit, en dus zou ik zeggen dat
verleden dat herleeft, altijd toekomst is.’
Heer Bommel in De Klokker – Marten Toonder, 1953

Leer je leven in levendige verhalen te vangen

We schrijven, lezen voor, luisteren, genieten of raken ontroerd en reageren in een veilige en positieve sfeer op wat anderen schrijven. We laten ons ook inspireren door autobiografisch werk van bekende schrijvers. Voor iedereen die een spoor wil achterlaten voor zichzelf, familie, vrienden of nageslacht. Schrijfervaring is niet nodig.

Je krijgt inspirerende schrijfoefeningen en –opdrachten. In de les schrijf je een eerste versie. Thuis maak je de opdracht af in je eigen tijd en tempo. In de volgende les lezen we de teksten voor en bespreken we die in de groep.

Handig om te weten

Neem pen en papier mee: met een speciaal schrijfschrift of -boek kom je al in de stemming. Een map waarin je uitgedeelde papieren kunt opbergen is handig. Soms zal de docent vragen iets mee te nemen: een foto of een voorwerp. De docent zorgt voor de rest.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Donderdag

Start

Donderdag 14 maart 2024

Aantal lessen

6

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Je leven in woorden € 180,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Meer Creatief schrijven vanaf 18 jaar

Korte cursus

Creatief Schrijven – basis vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info