Haiku en andere Japanse gedichten vanaf 18 jaar

Tijdens deze cursus leer je om diverse Japanse dichtvormen te kunnen schrijven. De haiku is misschien wel de meeste bekende van de oude Japanse dichtvormen en de meest karakteristieke Japanse kunstuiting. Het korte gedicht bestaat uit drie regels en iedere regel bestaat uit 5-7-5 lettergrepen, waarin een gevoel door een verwant natuurbeeld wordt uitgedrukt in eenvoudige bewoording.

Hanneke Lameijer, docent creatief schrijven brengt je stapsgewijs in de stemming om aan de slag te gaan met pen en papier. Ze leert je opnieuw waarnemen, gebruik te maken van de verwondering. Ze laat zien waar de kracht van een Haiku in zit en wat voor varianten er op Haiku-gebied bestaan.

Bij één dichtvorm zul je de kwast ter hand nemen. Je krijgt volop inspiratie aangereikt voor het maken van Japanse gedichten en de illustratie. Deelname aan deze cursus is een goede voedingsbodem voor ontluikende zinnen, vormgegeven in de niet-rijmende Japanse poëzie. Schrijf- of schilderervaring is niet nodig.

Wellicht de meest bekende haiku is van de Japanse dichter Basho:

O, oude vijver

een kikker springt van de kant

geluid van water

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Donderdag

Start

Aantal lessen

4

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Haiku en andere Japanse gedichten € 116,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Vitaal dansen korte cursus vanaf 18 jaar

Scratch-ochtend voor blokfluitisten vanaf 18 jaar

Flamenco beginners vanaf 18 jaar

Schrijfversterker

Creatief schrijven en chatGPT vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info