Saturdance – Conny Janssen Danst: ZIEL

Datum: 9-3-2024
Tijdstip: 14.00 uur
Kosten: € 17,00

level:  advanced

docenten: Maud Huizing en Carmine Vigliotti

Met dansers uit het ensemble van ZIEL ga je aan de slag met repertoire uit de voorstelling. Waar Conny Janssen in haar vorige voorstelling FRAMED koos voor een mozaïek van individuele vertellingen, van solitaire levens, brengt zij in ZIEL juist de mensen bij elkaar. In de duetten en het groepsmateriaal gaan jullie op zoek naar een collectieve energie en ga je bij jezelf na: Wat houdt jou (soms) tegen het leven te omarmen en de restricties die je jezelf en een ander oplegt te doorbreken? 
Lees hier meer over het creatieproces van ZIEL:

https://www.connyjanssendanst.nl/nieuws/conny-janssen-over-ziel/

Over de voorstelling
In ZIEL, de nieuwste voorstelling van Conny Janssen Danst, gaat een avontuurlijke groep dansers op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Daarbij is het verlangen om voluit te leven leidend. Maar lukt dat ook als het leven zich niet naar onze voornemens en wensen plooit? 

In het nieuwste werk van Conny Janssen staan we midden in het leven, met alle onzekerheden en tegenstellingen die daar bij horen. Kunnen we het leven accepteren zonder verlamd te raken door de uitdagingen die voor ons liggen. Zijn we bereid risico’s te nemen?

ZIEL is een ode aan het leven, met al zijn ups en downs, zijn verrassingen en teleurstellingen. Van verstilde momenten tot uitbundige vieringen, van pijnlijke confrontaties tot hoopvolle verwachtingen. In ZIEL geven we uiting aan de drang vrij en onbezonnen te zijn, de luiken open te gooien en in het diepe te duiken, zonder angst of schroom.

ZIEL is t/m 7 april te zien in de Nederlandse theaters.

Bekijk hier de speellijst: https://www.connyjanssendanst.nl/voorstelling/ziel/

Conny Janssen Danst, ZIEL  fotograaf: de scènebeelden -Martijn Kappers, de repetitiefoto’s – Edgar Wetzel.

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info