Middagconcert – Tamara Obreskova en Arkadi Gankin

Datum: 22-3-2023
Tijdstip: 14.00 uur
Kosten: € 5,00

Middagconcert van De VAK voor iedereen die zin heeft in muziek, maar speciaal voor senioren in de wijk De Tanthof!

Duo Arta-Muze is de muzikale samenwerking tussen VAKdocenten Tamara Obreskova (zang) en Arkadi Gankin (bajang / accordeon). Beide zijn topmuzikanten komen oorspronkelijk uit Wit-Rusland, hebben daar hun opleiding genoten, carrière gemaakt en successen behaald.  Ondertussen wonen ze elk alweer zo’n 30 Nederland en hebben zich hier gesetteld.

Arkadi en Tamara hebben elkaar, toevallig, pas in Nederland ontmoet. Beide bleken werkzaam in de muziek en zijn af en toe en samen gaan optreden. De incidentele samenwerking was voor beide plezierig en van hoog niveau. Omdat ook het publiek erg enthousiast was hebben ze besloten om echt te gaan samenwerken met als bedoeling om nog meer mensen te laten genieten van de prachtige combinatie zang en bajang/accordeon. Het resultaat is muzikaal entertainment op topniveau. Toegankelijke melodieën, soms nostalgisch, die iedereen lekker kan meeneuriën of zelfs vol uit het borst meezingen.

Wees welkom!

Meer informatie – Site Arta-Muze: https://www.artamuze.nl/index.htm

Korte impressie op YouTube : https://www.youtube.com/watch?v=0f7DzeTghjs

Goed om te weten

Het concert begint om 14.00 uur

Kosten: 5,00 euro

Betaling met pinpas aan de deur van De Hofstee. Wil je zeker zijn van een plaats? Reserveer dan door een mail te sturen naar info@vak-delft.nl. Vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en dat het gaat om het concert op 22 maart a.s. Bellen met De VAK kan ook: 015-8904901.

Een paar referenties:  

Dag van de Romantische muziek in Rotterdam

Het werd een onvergetelijk juweeltje, want Tamara nam mij en het publiek mee in een zinderende golf van emotie. Ik vergat even waar ik zat en waande mij daadwerkelijk heel even deel uit te maken van dat stukje geschiedenis. Het was voor mij niet nodig de Russische taal te beheersen. Hierbij niet te vergeten de accordeonist Arkadi Gankin, die in zijn samenspel met de zangeres de juiste vibratie, zacht of sterk, wist over te brengen door de manier hoe hij zijn instrument bespeelde of simpelweg streelde, onvergetelijk. Ik vond het een voorrecht bij dit ‘muzikale feestje’ geweest te zijn.

Aanbeveling van Ondernemersvereniging Kleiwegkwartier

Op 29 december heeft de Ondernemersvereniging Kleiwegkwartier uit Rotterdam een eindejaarsborrel georganiseerd. Wij hebben Tamara Obreskova (zang) en Arkadi (accordeon) gevraagd om deze avond luister bij te zetten door het vertolken van Russische volksliederen. Het werd kortweg een fantastische avond. Door de combinatie van melodramatische muziek van Arkadij en de prachtige zang van Tamara werden we meegevoerd in de tragiek en moed van het Russische Volk door de eeuwen heen. Het ‘samen zingen’ was een mooie afsluiting van deze avond, het gaf een sterk gevoel van lotsverbondenheid. Een koele kikker die het op deze avond droog kon houden…..

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info