Lunchpauzeconcert – Luca Ridolfo

Datum: 10-5-2022
Tijdstip: 12.00 uur
Kosten: € 5,00

Op dinsdag 10 mei is er weer een Lunchpauzeconcert met pianist Luca Ridolfo. Hij presenteert zijn eerste solo album “To My Friends”. Een album opgedragen aan de vrienden die we allemaal hebben.

Door social-distancing tijdens de Covid-19-periode besefte Luca nog meer hoe belangrijk onze vrienden zijn. De muziek van Luca Ridolfo is een eerbetoon aan de band die we hebben met onze vrienden en een viering van hun verschillende karakters.

Luca Ridolfo is een Italiaanse jazz painist, componist en een piano docent bij De VAK. Hij toonde op jonge leeftijd al een bijzondere interesse in pianospel en compositie, en studeerde bij bekende pianisten in Noord-Italië (Carlo Corazza, Siavush Gadijev, Rudy Fantin, Bruno Cesselli). Op zijn achtste begon hij dan ook met pianospelen. Toen hij 14 was, mocht hij met zijn pianospel de stad Pordenone vertegenwoordigen in aanwezigheid van de president van de republiek Carlo Azeglio Ciampi.

Ridolfo ontdekte zijn muzikale roeping in jazz en geïmproviseerde muziek door het bijwonen van verschillende internationale masterclasses (Barry Harris, John Escreet, David Binney, Antonio Sanchez, Aaron Goldberg, Jeff Hirshfield, Rory Stuart). Hij won verschillende pianoconcoursen in solovorm en met bands (Publieksprijs op Concorso C. Bettinardi, 3° plaats op de Blues & Black Music Contest FVG 2013). In december 2013 kreeg hij ook de kans om deel te nemen aan het project “ISMEZ – Music Live: I Giovani per i Giovani”. Hij speelde hierbij met musici Marco Tamburini en Jasper Blom in de conservatoria van Rovigo, Rome en Napels.

Momenteel werkt Ridolfo aan een aantal projecten waarbij hij zijn eigen muziek speelt met verschillende internationale artiesten in Den Haag. Hij werd daarnaast gevraagd om voor koning Willem-Alexander te spelen bij de inhuldiging van Museum Lakenhal (Leiden). Binnenkort kunnen ook wij weer van zijn muziek genieten tijdens het lunchpauzeconcert op 10 mei.

Het Lunchpauzeconcert

Elke maand is er traditiegetrouw een VAK Lunchpauzeconcert. Theater de Veste en De VAK zijn een samenwerking gestart en vanaf maart 2021 vinden de concerten plaats in het Theatercafé van Theater de Veste.

Kaarten voor het concert zijn te koop via Theater de Veste voor € 5,00. Bij het concert zit een lunch inbegrepen die na afloop van het concert plaatsvindt, in aanwezigheid van de muzikanten.

Het Lunchpauzeconcert wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info