Lunchpauzeconcert – Daniël van der Hoeven op piano

Datum: 24-10-2023
Tijdstip: 12.15 uur
Kosten: gratis

solo pianoconcert

VAK-docent Daniël van der Hoeven brengt klassieke pianomuziek tijdens het lunchpauzeconcert. Hij speelt de de 3e Sonate van Alexander Scriabin, die hij zelf ‘Toestanden van de Ziel’ (States of the Soul) noemde.

-Drammatico

-Allegretto

-Andante

-Finale: presto con fuoco

Daarnaast speelt hij Gaspard de la Nuit van Maurice Ravel. Dit zijn 3 gedichten van de Franse Dichter Aloysius Bertrand waar Ravel muziek bij heeft geschreven. Ravel schreef: “Mijn ambitie is te zeggen met noten wat een dichter met woorden zegt.”

-Ondine

-Le Gibet

-Scarbo

In de pers zeggen zij over Daniël van der Hoeven : “Het geheel is voor hem belangrijker dan het gemakkelijk scoren met louter effecten. Sprankelende klanken van een vakman”. Daniël studeerde als aan het Koninklijk Conservatorium en studeerde aan het Conservatoire Supérieure van Parijs. Hij won diverse nationale en internationale prijzen en speelt als solist de hele wereld over.

Het Lunchpauzeconcert

Elke derde dinsdag van de maand is er traditiegetrouw een VAK Lunchpauzeconcert op het podium in OPEN. Het concert bezoeken is gratis.

Het Lunchpauzeconcert wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info