Bijenweek – workshop After Nature va. 18 jaar

Datum: 20-4-2024
Tijdstip: 14.45 uur
Kosten: gratis

Realistisch tekenen naar de natuur

Bijen bestuiven de bloemen, maar wist je dat ze ook vrienden hebben die daaraan meewerken? Denk aan kevers, vlinders, motten en vliegen. In deze workshop ga je deze insecten van heel dichtbij bekijken. Gurt heeft opgezette insecten en leert je kijken hoe ze er eigenlijk echt uit zien. Een dierpreparaat geeft je de mogelijkheid het eindeloos te bestuderen en de schoonheid te ervaren. Elk klein detail, een prachtig kleurenpalet, patroon in een vacht of kleurige vleugel kan een openbaring zijn en uitnodigen tot studie. Gurt leert je goed te kijken en waar te nemen. Vervolgens ga je aan de slag met potlood en kwast. Teken je de natuur zo echt mogelijk na? Of zoom je in op de details?

Gurt Swanenberg is docent beeldende kunst bij De VAK. Hij heeft een grote interesse in natuur en leert mensen realistisch te tekenen alsof je een dier zo op zou kunnen pakken.

Meedoen aan de workshop is gratis. Verzeker jezelf van een plek door je vooraf aan te melden.

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info