Bijenweek – Quizzz en Lezing

Datum: 16-4-2024
Tijdstip: 19.30 uur
Kosten: gratis

19.30 uur Nationale Bijentelling & Quizzz Is dit een bij?

Van 15 tot en met 24 april kan je meedoen met de Nationale Bijentelling. Maar hoe doe je mee? En hoe zie je eigenlijk het verschil tussen bijen en haar look-a-likes: de wespen en zweefvliegen? Een goed begin is het halve werk. En een quiz is altijd leuk. Kom samen starten en mensen ontmoeten die ook meedoen!

20.00 uur Lezing: Hoe leven de bijen van de telling 

Wil je meer weten over bijen? De diergroep bijen is heel divers! Er zijn alleen al in Nederland ongeveer 360 verschillende bijensoorten. Elke bijensoort leeft op haar eigen manier. Er zijn bijvoorbeeld solitaire bijen en sociale bijen. Sommige bijen vliegen vroeg in het jaar andere hoog zomer of zelfs in de herfst. Sommige bijen maken hun nest boven de grond in holle stengels of gaatjes in dood hout, andere bijen maken hun nest juist onder de grond in gangetjes. Er zijn bijen die hun nestgangen bekleden met stukjes blad of plantenharen en er zijn bijen die metselen of kleine kiezeltjes gebruiken. Ben je benieuwd hoe de verschillende bijen leven die we tellen tijdens de Nationale Bijentelling? In deze lezing gaan we in op de rijkdom aan verschillende soorten bijen en leer je meer over de leefwijze van de bijen van de telling.

Kijk voor meer informatie over de telling op www.nationalebijentelling.nl.

Foto: Gehoornde metselbij bij, Tjomme Fernhout

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info