Bijenweek – Quizzz en BIJles voor kinderen

Datum: 20-4-2024
Tijdstip: 13.00 uur
Kosten: gratis

Van 15 tot met 24 april tijdens de Nationale Bijentelling tellen we bijen in de tuin, het balkon of in het groen in de buurt. Reden om de bij extra in het zonnetje te zetten tijdens de Bijenweek in OPEN.

13.00 uur Nationale Bijentelling & Quizzz Is dit een bij?

Houd jij ook zo van insecten en bijen? Of vind je ze juist eng en wil je ze beter leren kennen zodat je niet meer bang hoeft te zijn? Hoe meer je weet van insecten hoe leuker ze worden. In april gaan we meer over bijen leren door ze te tellen! In onze tuin, balkon of in het groen in de buurt. Maar hoe doe je dat bijentellen? En hoe zie je eigenlijk het verschil tussen bijen en haar look-a-likes: de wespen en zweefvliegen? Kom meer ontdekken over bijen en de telling en andere kinderen ontmoeten die ook meedoen!

13.10 uur BIJles Herken zes bijen

Wil je ook meedoen met bijen tellen? En vind je het leuk om een aantal bijen te leren kennen? Weet je bijvoorbeeld nog niet het verschil tussen een honingbij, rosse metselbij of aardhommel? Kom naar deze leuke BIJles! Tijdens de BIJles ontmoet je zes bijen van de telling. Na de BIJles weet je onder andere het verschil tussen een aardhommel en een akkerhommel.

Kijk voor meer informatie over de telling op www.nationalebijentelling.nl.

Foto: Bijentelling credit_ Naturalis

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info