Zingend herstellen van Covid bij De VAK

Zangdocent Iris van der Made start in september bij De VAK een cursus speciaal voor mensen die te maken hebben met de restverschijnselen van long Covid. Zingend herstellen van Covid leert je ontspannen en jezelf krachtiger te maken. Door zingen train je je spieren in je romp en gebruik je gericht je adem. Bovendien is zingen een fijne manier om met jezelf en anderen contact te maken. De cursus start op woensdag 8 september.

Vertrouwen in je eigen lichaam

“Zingen is een groot onderdeel van de cursus. Daarnaast leer je door gerichte aandacht- en ontspanningsoefeningen hoe je weer contact maakt met je lichaam. Je krijgt hierdoor meer vertrouwen in je eigen lichaam, je wordt krachtiger en meer ontspannen. Dat doen we in een groepje van maximaal 10 personen in een fijne, ontspannen sfeer. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen tijdens de les en plezier beleven aan het samen zingen”, zegt Iris van der Made. Naast haar deskundigheid op het vakgebied zang, noemt zij zichzelf zelf ervaringsdeskundige op het gebied van ademhalingsproblemen door astma en sarcoïdose. “Mijn duidelijke aanwijzingen en oefeningen tijdens de les kun je toepassen in het dagelijks leven. Na de cursus ben je weer in staat om je gezonde ademhaling te gebruiken.”

Samen herstellen

Zingend herstellen van Covid is voor Covid-19-patienten met langdurige klachten als vermoeidheid, kortademigheid, hartkloppingen, concentratieproblemen, hoofdpijn of spierzwakte die samen met anderen aan hun herstel willen werken. De cursus is 8 weken. De lessen zijn op woensdagavond en duren 45 minuten. Je hebt geen zangervaring nodig. Je kunt je hier inschrijven.

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info