Vrijwilligers gezocht

Coöperatie De VAK, centrum voor de kunsten Delft, is een collectief van ongeveer 100 kunstdocenten dat sinds 2016 kunstlessen verzorgt voor Delft en omgeving. Het centrum bestaat uit de afdelingen muziek, dans, theater, beeldend, schrijven en body & mind. Jaarlijks verzorgt De VAK meer dan 300 cursussen en lessen voor ongeveer 3700 cursisten en deelnemers. De VAK werkt regelmatig samen met andere partijen in de stad. Sinds september 2018 vormt De VAK samen met de bibliotheek DOK de huiskamer van Delft: OPEN. 

De VAK is als jonge organisatie volop in ontwikkeling, maar doet dat op basis van de jarenlange ervaring van een groep stevige kunstprofessionals. Samen bouwen we de organisatie de komende jaren verder uit. 

Maar De VAK is meer dan een organisatie met kunstcursussen en muzieklessen. Wij delen graag onze kunsten met het publiek. Dat doen we door het geven van concerten, voorstellingen, workshops en het maken van exposities. En daar kunnen we jouw hulp als vrijwilliger bij gebruiken.   

Ben jij een kunst– en cultuurliefhebber? En wil je je inzetten voor het leukste centrum voor de kunsten in Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wie zoeken we? 

Je bent een vrolijk en opgewekt persoon tussen  en ouder dan 18 jaar. Houdt van kunst en cultuur. Praat graag en makkelijk met mensen, ook als dat soms in het Engels moet. Je bent representatief. Je kan zelfstandig werken, maar bent ook coöperatief. En je weet dat vrijwillig niet vrijblijvend is. Je bent bereid een VOG te overhandigen of er een aan te vragen. Als je dan ook nog eens in Delft of om omgeving woont, dan hebben we het plaatje compleet. 

Wat bieden wij? 

Samen met een geweldig team VAKidioten doe je vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving. Je wordt ongeveer 1,5 dag in de maand ingezet, waarvan 2 dagdelen helpen met het evenement en 1 dagdeel overleg. Onze seizoenen lopen van september tot en met juni. Voor nu kan je ingezet worden vanaf april tot aan de zomervakantie en dan in september weer. Je krijgt een vrijwilligersvergoeding voor de ingezette uren en je krijgt korting als je deelneemt aan een cursus of muziekles bij De VAK. Natuurlijk zorgen we dat de koffie en thee voor je klaar staat als je komt. En elk jaar is er een uitje.

Heb je er al zin in?

Meld je dan aan voor de bijeenkomst in OPEN op 6 april om 16.00 uur. Met wat lekkers erbij maken we kennis met elkaar, je krijgt een rondleiding en je kunt al je vragen stellen. 
Aanmelden kan door een mail te sturen naar Sanne van der Put sannevanderput@vak-delft.nl
Vertel in de mail gelijk wat over jezelf. Want we zijn natuurlijk reuze benieuwd naar jou. 
 

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info