Dansen op het plein van DUWO

31-03-2021

Wie het plein van studentenhuisvester DUWO in Delft oploopt wordt verrast door de blije gezichten van jonge balletdansers van De VAK. Eindelijk weer samen dansen. Door de lockdown is het niet mogelijk om te dansen in de studio’s van De VAK. Een tijd lang kregen de kinderen online les, maar samen dansen is natuurlijk veel leuker. Dat vond DUWO ook en bedacht een oplossing. Het plein rondom het gebouw is omgetoverd tot buitenstudio’s waar de dansers samen veilig les kunnen volgen. Met duidelijke lijnen op de straatstenen is de “studio” aangegeven en fietsenrekken worden gebruikt als barre.

Plezierige afleiding

Op dit moment maakt De VAK zo’n beetje elke dag gebruik van deze buitenruimte voor dans- en theaterlessen aan kinderen en jongeren. Huub ’t Hoen, directeur van De VAK: “Het is voor ons fantastisch dat we op deze manier de lessen voort kunnen zetten. De open opstelling en de vriendelijkheid van DUWO doet ons goed”.

Ook DUWO is blij met de kinderen op het plein. “Ik krijg van de collega’s die op kantoor zijn altijd leuke berichten terug. Dat er eens eindelijk wat gebeurt om ons heen”, zegt Miranda Keijzer, projectcoördinator van DUWO. “Voor ons is het ook een plezierige afleiding als we af en toe uit het raam kijken. Zo leuk om die kinderen te zien dansen op die mooie muziek!”.

Op de foto: Directeur De VAK, Huub ’t Hoen geeft als dank voor de gastvrijheid een bloemetje aan Dion Schilperoort, technisch beheerder DUWO Delft.