Delft vol VAK-exposities

27-06-2017
Presentatie vormt een belangrijk onderdeel bij De VAK, centrum voor de kunst in Delft. De VAK-docenten helpen je om het beste in jezelf naar boven te halen. En wat je hebt geleerd, wil je laten zien. Zo hebben afgelopen maand diverse muziekleerlingen, dans-, theater- en musicalcursisten al laten zien wat ze hebben geleerd. Zaterdag geven diverse danscursisten een voorstelling. Ook het werk van cursisten keramiek-, tekenen- en schilderen is te zien op verschillende plekken in Delft

CanalArt
VAK-docent Mariska van den Enden, docent Tekenen & Schilderen ontwierp samen met een select groepje cursisten een ontwerp voor CanalArt 2017 buiten de cursussen om. De 65 VAK-cursisten maakten drie ontwerpen binnen het thema ‘Beweging en Kunst’. Uiteindelijk is het ontwerp voor het bloemenpalet uitgevoerd.
Het bloempalet ligt nu bijna 3 weken in de gracht van het VrouwJutteland en heeft de storm van de afgelopen tijd overleeft. Mariska van den Enden heeft wel, in een bootje, onderdelen moeten restaureren omdat het werk geheel binnen het thema met een naastgelegen kunstwerk in botsing is gekomen door de storm. CanalArt blijft een maand lang drijven in het water van de Delftse grachten. Wanneer de waterkippetjes erop gaan broeden blijft het werk langer liggen.
Het werk Monet van VAK-cursisten dat vorig jaar tijdens CanalArt te zien was, ligt nu in het water bij de GGZ Joris tijdens de theatervoorstelling Midzomernacht droom! De voorstelling zal gespeeld worden van 21 juni tot en met 25 juni.

Expositie in Historisch Joris
Tot en met 22 juli 2017 is nog een VAK-expositie te zien: Schilderijen en collages van Wilma Keizer, Annet Broertjes, Paulien Landman en Marloes Koster in Historisch Joris.
De Delftse schilder Wilma Keizer werkt met kleur en structuur. Het thema bomen, waar ze zich vanaf 2013 mee bezig houdt, geeft haar daar alle ruimte voor. Bomen - met een enorme diversiteit aan bladeren, en waar de lucht doorheen schittert.
Schilderen is de dierbaarste hobby van Annet Broertjes. Ze heeft les gehad van diverse docenten. Sinds 6 jaar krijgt ze les van Wilma Keizer, die haar stimuleert haar eigen stijl te ontwikkelen.
Sinds januari 2015 schildert Marloes Koster met veel plezier bij Wilma Keizer in Delft. Ze werkt met acryl, op doek en op papier, soms aangevuld met krijt of andere materialen. Ook experimenteert ze graag met collagetechnieken, zoals het gebruik van beschilderde stukken papier.
Paulien Landman werkt graag met verschillende materialen en heeft vooraf niet altijd een plan. Al bladerend in tijdschriften, kranten en alles wat op het platte vlak is afgedrukt koppelt ze al associërend beelden aan elkaar. Ze volgt al zo’n 4 jaar de cursus “Schilderen op eigen wijze” bij Wilma Keizer. Daar vindt ze de ruimte en vrijheid om haar eigen ideeën vorm te geven.
De expositie is te bezoeken op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur Historisch Joris.

Delft vol VAK-exposities
Vanaf 18 juni tot en met 22 oktober 2017 houdt de afdeling Keramiek hun jaarlijkse expositie in de Botanische Tuin van Delft. Het jaar 2017 staat in het teken van botanische tuinen. De cursisten van Kerade, het Keramiek atelier van De VAK hebben geheel in het teken van '2017 Jaar van de botanische tuinen' de tentoonstelling hierop aangepast. Heel wat jaren verzorgen zij een zomertentoonstelling in de tuin. 100 is een mooi getal. Wat kan je ermee met keramiek en hoe beeld je dit uit? Van krasse oudjes tot muizenplaag, ontelbare bloemen en groene vingers, het honderd tranen project maar ook Happy Birds en honderd Kodama's! Nieuwsgierig geworden en wil je weten wat Kodama's zijn? Kom dan kijken in de Botanische tuin TU Delft! De keramiektentoonstelling in de Botanische tuin TU Delft Poortlandplein 6 duurt tot 22 oktober 2017.

Wil jij ook jouw talent ontdekken en je kunsten presenteren? Schrijf je dan nu in voor een van de vele cursussen en muzieklessen bij De VAK in Delft. De VAK biedt cursussen voor alle leeftijden van 0 tot 100 jaar. Maak een keuze en schrijf je in via www.vak-delft.nl.