Een sfeervolle Lichtjesavond bij De VAK

17-12-2018

Kleine dames en heren verkleed als ‘klaproosjes’ zitten netjes te wachten tot de show begint. Dansers doen de warming-up achter de coulissen. De laatste voorbereidingen worden getroffen terwijl de zaal vol loopt. Nog voor de voorstelling begon barste de tribune al uit zijn voegen. Zo veel mensen wilden komen kijken naar de voorstelling ‘Verborgen’, tijdens Lichtjesavond.

Hille, die maandenlang samen met Carine de productie van de voorstelling heeft voorbereidt, opent de voorstelling en heet iedereen welkom. Elke discipline heeft een eigen deel van de voorstelling voorbereidt. Danskern Delft bijt de spits af met een harmonieus optreden. De Musical-mini Stars en Musical Kids van Hille stelen vervolgens de harten van het publiek met hun dans en zangkunsten. Ook de Moderne dansers van Kim zetten een strakke show neer. Na een solo zangoptreden van een van de danseressen wordt op hetzelfde nummer gedanst door de Streetdancers van Nora. Pnina treedt op met haar cursisten Dans Impro terwijl het orkest en het koor boven op het balkon begeleidt. Verteller Huub draagt gedichten voor met het thema ‘verborgen’. Hiermee wordt de voorstelling een geheel. Ook de afdeling beeldend had een rol. Cursisten van Wilma hebben het decor geschilderd.

Het was onwijs spannend want dit jaar was er geen generale repetitie. Hoe de voorstelling eruit zou komen te zien bleef tot op het laatste moment 'verborgen', aar het resultaat was super. Na de voorstelling was het de beurt aan de koren van De VAK. Zij speelden geheel in kerstsfeer en hielden de sfeer nog lang gezellig. Bekijk hier de foto’s.