De VAK werkt samen met Tango Academy International

22-11-2017

Bijzonder concert als aftrap van unieke tangoacademie

Tango in De VAK!

Wervelende, aanstekelijke muziek, die uitnodigt tot gepassioneerde dans, dat is Argentijnse tango. Op vrijdag 1 december vanaf 19:30 uur kan jong en oud hiervan genieten in De VAK in Delft. Dit bijzondere concert is de aftrap van de Tango Academy International (TAI), een uniek initiatief in Nederland. Het Gran Orquesta Típica OTRA treedt op met als special guest de Argentijnse topzanger Omar Mollo.

De tangodocenten die zich verbonden hebben aan de stichting TAI, laten tijdens dit speciale concert horen wat ze in huis hebben. Zij musiceren samen met de studenten van de vakgroep Argentijnse Tango in het groot tango-orkest OTRA van de befaamde afdeling Wereldmuziek van Codarts in Rotterdam. Dit orkest staat onder leiding van vakgroepleider Leo Vervelde, bandonéon en andere docenten zijn Wim Warman, piano en Kay Sleking, contrabas/gitaar.
Daarnaast laten diverse kleine ensembles een paar mooie tango’s horen. En als kers op de taart laat de vermaarde Omar Mollo zijn typerende, Argentijnse stemgeluid klinken begeleid door het tango-orkest. 

Lessen op hoog niveau
De VAK werkt samen met de TAI en kan daardoor muzieklessen op hoog niveau aanbieden, door gespecialiseerde tangodocenten. Violist Radboud Post, tevens docent aan De VAK en medeoprichter van de TAI: “Dit initiatief wordt nationaal en internationaal door musici en docenten gedragen. Bijzonder is dat de TAI het mogelijk maakt dat kinderen, ook op jonge leeftijd, kunnen kennismaken met tango.” Om dit te illustreren is op 1 december de 10-jarige Luca Philippens van de partij, die op haar viool de tango ‘El choclo’ ten gehore brengt. Het verzorgen van lessen in tangomuziek is de corebusiness van de TAI. Op allerlei manieren: individueel en groepsgewijs, via workshops, masterclasses en clinics, vervolgt Post. “Voor getalenteerde jongeren die verder willen in Argentijnse tangomuziek komt er ook een Talententraject dat kan leiden tot toelating tot de vervolgopleiding aan Codarts.” Begin 2018 is het mogelijk om in te schrijven voor de tangolessen en -cursussen via www.vak-delft.nl.

Concerten en composities
De TAI zet zich in voor het behoud, het verspreiden en vernieuwen van de Argentijnse tangocultuur. Gericht op alle lagen van de samenleving, jong en oud, wereldwijd. Behalve het lesgeven worden er in dit kader ook concerten georganiseerd en nieuwe composities geschreven. Wees welkom bij dit gezellige, gratis toegankelijke concert, van 19.30 tot ongeveer 20.30 uur, met na afloop een hapje en een drankje. 
Adres: Westvest 9, Delft.