VAK bands bij feest IKEA 25 jaar

04-05-2017
Dit jaar bestaat IKEA Delft 25 jaar en dat werd gevierd op 11 en 12 mei. Het feest  begon op donderdagavond 11 mei om 20:00 en ging door tot vrijdagavond 12 mei om 21:00. 

Op vrijdag van 17:00 tot 21:00 uur speelden bands van VAKdocenten Søren Ballegaard en Ed Baatsen:

Bekijk ook de foto op de facebookpagina van Delft Junior Bigband.

17:00 uur - Delft Youth Jazz Combo
De Delft Youth Jazz Combo is een erg jong jazz band. Ze spelen coole arrangementen van leuke, gave en funky jazz muziek van nu maar ook volgens traditie. Alle spelers zijn tussen de 10 en 20 jaar oud.  De samenstelling is ritme sectie en blazers.

17:40 uur - Delft Junior Bigband
Delft Junior Bigband is een swingende jeugdbigband van getalenteerde jonge muzikanten (12-22 jr). Samen maken zij op hoog niveau muziek waar de energie ervan af spat! Vol overgave spelen zij groovy en swingende jazz van bekende componisten als Thad Jones, Dizzy Gillesbie, Herbie Hancock en John Scofield. De band is in 2012 opgericht door bandleider Søren Ballegaard en de VAK, centrum voor de kunsten in Delft, om jonge muzikanten de kans te bieden hun talent te ontwikkelen, podiumervaring op te doen en zich te bekwamen in improvisatie. De band speelde onder meer op het Jazz Festival Delft, het Aarhuss Jazzfestival in Denemarken en de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Afgelopen november won de band de derde prijs op het prestigieuze Prinses Christina Jazz Concours.

19:00 uur - Ed Baatsen Combo - Jazz and Beyond
Jazz&Beyond is een sextet bestaande uit piano, bas , drums, trompet en 2 tenorsaxen. Jazz&Beyond speelt arrangementen van bekende standards van oa Miles Davis en Bill Evans maar ook minder bekend hedendaags repertoire. In het repertoire zijn onder meer invloeden hoorbaar uit de afrocubaanse muziek, maar ook uit de funk en rockmuziek.

20:00 uur - Free Academy Bigband
Ongeveer 5 jaar geleden is de Free Academy Bigband opgericht door de Deens/Nederlandse saxofonist Søren Ballegaard. De bigband is verbonden aan de VAK centrum voor de kunsten in Delft en bestaat momenteel uit 15 enthousiaste amateurmuzikanten tussen de 35 en 55 jaar oud. Het repertoire dat ze spelen varieert van zwoele jazz, opzwepende latin tot swingende funk.


Bekijk hier het complete programma.