Korte Wintercursussen

03-12-2018

Meer dan 70 korte cursussen gaan komende winter van start bij De VAK. Kom lekker tekenen en schilderen, speel mee met toneel en musical of doe een combinatie cursus met je peuter. Ook de sectie dans heeft een veelzijdig aanbod met bijvoorbeeld Flamenco, breakdance en Zumba. Voor alle leeftijden is er een cursus te vinden.
Download voor het volledige aanbod de folder


Een kleine greep uit het aanbod: 

Nieuwe kijk op muziek – Luisterlessen

Start: woensdag 13 10:30 - 12:00 uur 5 lessen

Leer anders luisteren naar muziek
Tijdens de luisterlessen van Brechtje Roos leer je nog meer genieten van muziek. Ze schets context, geeft luistertips en verbreed je muziek kennis. Vanuit verschillende invalshoeken laat Brechtje je de gelaagdheid van muziek voelen en herkennen. Je leert luisteren tussen de noten door. De lessen zijn geen wetenschappelijk betoog -al weet de docent dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand- maar bezielende, associatieve lessen die binnenkomen. Gloeiende oren en glimmende ogen; dát is wat er van komt!
 

Basistechniek voor koorleden en toekomstig solisten

Start: zaterdag 9 maart 10:00 – 11:00 uur 10 lessen

Floreren in een koor of als solist
Deze korte cursus is bedoeld voor iedereen die in een koor zingt, overweegt om dat te gaan doen of (meer) solistisch wil gaan zingen. Tijdens de cursus leer je hoe je kunt ontspannen, op één adem lange lijnen kunt zingen en hoe je makkelijker uithalen zingt. Ook leer je wat je tijdens het zingen vooral NIET moet doen! Deze en andere veelvoorkomende uitdagingen pak je samen met de Tamara Obreskova grondig aan. Natuurlijk gaan we ook lekker zingen.

Combicursus 3D met klei, animatie en tekenen

Start: vrijdag 8 maart 14:30 – 16:00 uur 10 lessen

Tekenen, timmeren, schilderen or animeren
Waar ga jij mee aan de slag? Tekenen, schilderen, timmeren, animatie, 3D figuren of kleien. Ga je tekenen? Dan leert Marieke je stap voor stap dieren natekenen. Wil je met stop-motion aan de slag? Dan is er een speciale hoek ingericht waar je met klei of andere 3D figuren kan werken. Bij schilderen bedenk je zelf een onderwerp en leer je een kleurenpalet maken. Al het materiaal is aanwezig en je beslist zelf wat je gaat doen.Download voor het volledige aanbod de folderAfbeelding: Kristel Hoogeboezem - cursist Mariska van den Enden