Lichtpuntjes

01-12-2020

OPEN kleine brengt vanaf 7 december tot en met 3 januari lichtpuntjes in de Donkere dagen van Delft. Met verrassende kunst, mooie woorden, muziek en nog veel meer verbinden we binnen met buiten, licht met donker en OPEN met Delft.

Hoopvolle kunst op de ramen van OPEN

VAK-docent en kunstenaar Lucy de Haas tekent op de ramen van OPEN kleurrijke mandala’s en Zentangle patronen. Het symbool in de grote mandala‘s is de seed of life, de schepping. Op 7 december wordt de eerste mandala getekend. Alle mandala’s en patronen bij elkaar vormen één groot kunstwerk. De kunstenaar wil met het kunstwerk hoop en positiviteit doorgeven aan de mensen. Lucy heeft voor iedereen die zelf een “hoopvolle mandala” wenskaart wil maken een instructiefilmpje gemaakt op website van OPEN.

Nog meer lichtpuntjes

Leesplezier voor de allerkleinsten. Elke dinsdag van 10.30 tot 11.00 uur leest een DOK-verteller voor aan peuters op het grote podium van OPEN.

Schrijfdocent Carla Scheepe-Belksma geeft handige schrijftips en ideeën tijdens de gratis inloopworkshop ‘Lichte gedichtjes in donkere dagen’ op maandag 14 december van 11.00 tot 13.00 uur. De geschreven gedichtjes komen op de ramen van OPEN te staan.

Vanuit huis genieten van muziek kan op 22 december. Vanaf 12.45 uur staat het online lunchconcert in kerstsfeer klaar. Iris van der Made en Paul Pleijsier, samen met twee koren van De VAK, geven een concert met nummers van o.a. Joni Mitchell.

Heel december biedt OPEN nog veel meer kleine lichtpuntjes. Soms aangekondigd soms als verrassing.

Samenwerking

Lichtpuntjes is een co-creatie van OPEN, DOK en De VAK.

Meer informatie over alle lichtpuntjes vind je op opendelft.info.