Daar kun je op bouwen

01-11-2018
Een verbouwingsupdate - November 

We hebben veel positieve reacties gekregen op ons nieuwe onderkomen in OPEN. Super leuk! Maar, zoals ook wel te zien en te merken gaat nog niet alles even vlekkeloos en is nog niet alles af. De komende maanden zullen we daarom nog druk bezig zijn met de laatste fase van de bouw, inrichting en verhuizing. Hierbij een update.

Kleedkamers
Momenteel kun je de kleedkamer op de eerste verdieping alleen bereiken via de wc-ruimte van de kinderboekenafdeling. Dit is een inschattingsfout geweest. Deze wc’s worden druk bezocht en waren, voornamelijk toen we net verhuisd waren, niet altijd even schoon. Inmiddels is het schoonmaakrooster aangepast, en is de situatie sterk verbeterd, maar nog steeds niet optimaal. 

Dit gaan we aanpakken. Er zal nog dit seizoen een aparte deur komen naar de kleedkamer, zodat je niet meer door de wc hoeft.

De studio’s 
De studio’s zijn nog niet allemaal optimaal ingericht. Docenten hebben al hun spullen uitgepakt, maar sommige studio’s hebben bijvoorbeeld nog last van wat akoestische problemen of overspraak van naastgelegen lokalen. 

Dit soort klachten zijn de afgelopen tijd allemaal in kaart gebracht en worden de komende tijd aangepakt.

Podium 
Aan de Westvest hadden we een mooi ‘binnenhof’ waar concerten, voorstellingen en exposities werden gehouden. Ook in OPEN wordt gewerkt aan een mooi podium.
De trap is inmiddels al deels omgebouwd tot tribune. Gordijnen, licht en geluid, zullen snel volgen.

Geluid
Omdat we nog bezig zijn met de verbouwing en optimalisering, zijn er zo nu en dan nog boormachines of andere geluiden te horen. Dit is natuurlijk heel vervelend, maar wel noodzakelijk om OPEN en De VAK in OPEN te kunnen realiseren. Alleen zo kunnen wij er echt een prachtige plek van te maken waar je fijn cursussen kunt volgen, optredens kunt geven of bezoeken.

Een mooi én prettig 
De komende maanden zul je zien dat er weer iets nieuws te zien is, afgemaakt en opgehangen is, en dat OPEN niet alleen heel mooi, maar ook een prettig onderkomen wordt!