Try-out lunchpauzeconcert in OPEN

Datum:
18 september 2018
Tijdstip:
12:45 - 13:30
Locatie:
OPEN
Vesteplein 100
Kosten:
Gratis

Op dinsdag 18 september 2018 vindt van 12.45 tot 13.30 uur het eerste lunchpauzeconcert van De VAK plaats in OPEN. Oorspronkelijk stond het eerste lunchpauzeconcert in OPEN voor de zomer al gepland. Dit is toen niet doorgegaan vanwege de verbouwing. Nu is het dan eindelijk zo ver en kan er worden opgetreden in OPEN. Tijdens deze try-out versie treedt De VAK docente Mick Paauwe op met haar Latin jazz trio: Descarmadas.

 

Try-out

OPEN staat de hele maand september in het teken van uitproberen, proeven en testen. Ook de oude, vertrouwde lunchpauzeconcerten die door De VAK in het Binnenhof aan de Westvest werden gehouden, worden uitgeprobeerd. Het podium is nog niet klaar en er moet de komende tijd nog veel gebeuren. We gaan een prachtige plek bouwen om op te treden en van shows te genieten. We kunnen echter niet wachten en willen toch graag van start. Vandaar een concert in try-out opstelling.Descarmadas - een nieuw geluid
Descarmadas is de vaste ritme- en backing vocal sectie van de bekende salsaband 'Leticia y su Rumbadama'. De dames Barbara Rana, Mick Paauwe, Leticia Bal - hebben zich tot een zelfstandig, stevig en spetterend Latin trio ontwikkeld. Ze zijn een kei in smaakvol gearrangeerde driestemmige koortjes en andere vocal specials. Ze hebben een ijzeren, vette groove en de inzet van opwindende instrumentale soli maken dat dit trio een hoogwaardig Salsa-Latingeluid neerzet.  Op de prettig in de oren klinkende Latin is ook nog eens goed te dansen.

Zoals de bandnaam al suggereert ligt het accent van het repertoire op 'Descargas'. Descargas zijn in de Latintraditie 'jams'. Veelal korte, eenvoudige maar sterke thema's die steunen op veel interactie en improvisatie met een hoge kwaliteit van de 'groove' en samenzang.

Line up:
Barbara Rana: piano, zang
Mick Paauwe: bass, zang
Leticia Bal: percussie, zang

 Korte video-impressie: