Theatervoorstelling 'Lopen in de schaduw van de oorlog

Datum:
10 maart 2018 t/m 04 mei 2018
Tijdstip:
20:00 - 21:00
Locatie:
Nieuwe Plantage
Delft
Kosten:
Gratis
Theatermakers en VAK docenten Remko Weijer en Alexa van der Velde, maken in de meivakantie een locatievoorstelling met jongeren rondom verhalen uit de Tweede Wereldoorlog.

Jongeren uit Delft verdiepten zich onder leiding van theatermakers Remko Weijer en Alexa van der Velde in de geschiedenis van Delft tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Lopen in de schaduw van de oorlog.
Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, allen gebaseerd op gesprekken met ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu. 

Theatervoorstelling Lopen in de schaduw van de oorlog

Twaalf jongeren treden in de voetsporen van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Delft. Aan de hand van verhalen van de kinderen van toen, maken zij een theaterroute op en rond de Nieuwe Plantage. De voorstelling is aansluitend aan Dodenherdenking te zien.

Wandelend over en rond de Nieuwe Plantage horen we de verhalen van Delft in de oorlog. Over de jongen in het verzet. Over de groenteboer met een winkel vol lege conservenblikken. Over de ossen van de Duitsers op de paardenmarkt. Over het bombardement op de lijmfabriek. Over de vluchtelingen uit Rotterdam. Over 2 uur in de rij staan voor een eendenei. En over de kachel en de fiets die onderdoken.

4 mei
De voorstelling speelt op 4 mei 2018 aansluitend aan de Dodenherdenking in het centrum van Delft en maakt onderdeel uit van tientallen voorstellingen door heel Nederland.

PLANNING
BLOK 1 Onderzoek en materiaal verzamelen
Zaterdag 10 maart 13.00-17.00 uur
Zaterdag 24 maart 13.00-17.00 uur
Zaterdag 14 april 13.00-17.00 uur
Zondag 22 april Theater na de Dam landelijke jongerendag in Amsterdam

BLOK 2 Maken
Maandag 30 april t/m zaterdag 4 mei zijn de repetities in De VAK van 10.00 - 15.00 uur. Op vrijdag 4 mei spelen we de voorstelling aansluitend aan de Dodenherdenking.

Voor meer informatie kun je bellen met Remko: 06 20 399 420. Kosten om deel te nemen aan dit project bedragen 45 euro.

Repetities vinden plaats op De VAK, centrum voor de kunsten, Westvest 9, Delft