OPEN zondag - Koningsdag the day after

Datum:
28 april
Tijdstip:
13:00 - 16:00
Locatie:
De VAK in OPEN
Vesteplein 100, Coöperatie De VAK Juna Wisse
Kosten:
gratis

Als je zondag 28 april door de deuren van OPEN binnenloopt, kun je alle hectiek van de drukke Koningsdag achter je laten. Stap binnen in OPEN zondag, the day after. Leun achterover met loungy live muziek, mét een vers oranje sapje of ontspan tijdens een stoelmassage of workshop. 

Op het programma 28 april:

Live muziek door Broazinha

Tijd: 14.00-16.00 uur
Locatie: OPEN podium


Na alle hectiek van Koningsdag voert het muziekduo Broazinha ons mee naar tropische stranden met Kaapverdische, Portugese en Braziliaanse muziek. Kom tot rust en laat je overspoelen door de melancholische klanken, romantiek en saudade van deze muzikale reis naar verre windstreken.

Fix en ruil je kleding @ het popup kledingatelier

Tijd: 13.00-16.00 uur, open inloop
Locatie: Metropolis, eerste verdieping
Leeftijd: 9+ jaar

Miskoop gedaan op een Koningsdagmarkt, niet alles verkocht of heb je gewoon thuis nog wat liggen? Bij het pop-up kledingatelier van Stichting Stunt en Atelier 7 kun je je miskopen, ongedragen of gewoon saaie kledingstukken opleuken of ruilen. Je vindt een scala aan materialen en inspiratie om zelf aan de slag te gaan en voor nop de gaafste items te maken. Je krijgt tijdens de workshop allerlei handvatten en technieken. Een leuke recycleworkshop, die je een andere kijk geeft op je oude kleding.


Neem een aantal kledingstukken mee. Ervaring op de naaimachine is niet noodzakelijk. Heb je zelf geen kledingstuk om op te leuken, geen nood, er zijn T-shirts en tasjes genoeg.

 

Stoelmassage

Tijd: 14.00-16.00 uur
Locatie: op de begane grond
Leeftijd: alle leeftijden

"Stress? Spierpijn? Een druk, druk, druk leven of gewoon een 'koninklijke kater'? Maak kennis met de stoelmassages van professioneel masseuse Eve McGowan. Tijdens de stoelmassage van 5-10 minuten word je hoofd, nek, schouder, rug en armen gemasseerd.

Kom op de bonnefooi langs in OPEN, of schrijf je op de dag in voor een tijdslot, dan ben je verzekerd van een plekje.  

Mandala tekenen

Tijd: 14.00-16.00 uur

Locatie: Leescafé, eerste etage
Leeftijd: vanaf 10 jaar

Mandala tekenen is het met aandacht tekenen van geometrische vormen in een cirkel. Stap voor stap en lijn na lijn ontstaan er dan fantastische geometrische patronen.Deze manier van tekenen helpt je om je gedachten te ontspannen, je concentratie te vergroten en op een plezierige manier je creativiteit te ontwikkelen. Lucy de Haas geeft bij De VAK de cursus Zenpatronen en Mandalatekenen.

Op 28 april kun je kennismaken met deze manier van tekenen. De workshop is geschikt voor jong en oud en tekenervaring is geen vereiste.   

En…

natuurlijk kun je tussendoor terecht voor jouw favoriete boek, tijdschrift, krant of heerlijke lunch of oranje smoothie in het proeflokaal van OPEN! 

OPEN zondag

OPEN is elke laatste zondag van de maand geopend van 13.00-18.00 uur. Op deze laatste zondagen verrassen DOK en De VAK je met een aansprekend programma in OPEN aan het Vesteplein. Kun je niet op zondag 28 april? Markeer dan zondag 26 mei en 30 juni alvast in je agenda!