Lunchpauzeconcert - Tango muziek - Radboud Post & Kaspar Uljas

Datum:
22 januari
Tijdstip:
12:45 - 13:30
Locatie:
De VAK in OPEN
Vesteplein 100, Delft
Kosten:
vrijwillige bijdrage

Het eerste lunchpauzeconcert van 2019 wordt er één vol temperament. Op de viool en bandonéon spelen Radboud Post en Kaspar Uljas eigen arrangementen van traditionele en moderne Argentijnse tango’s.

Radboud Post op de viool
Radboud Post studeerde klassiek viool bij Vaclav Novak aan het Rotterdams Conservatorium en bij Tibor Varga aan de Academie de Musique Sion in Zwitserland. Hierna ging hij door in de Argentijnse tango. Met als hoofdvak viool studeerde bij cum laude af bij Leo Vervelde, Wim Warman, Gustavo Beytelmann en Micha Molthoff. Radboud is gespecialiseerd in “a la parilla-spel”, het geïmproviseerd uitvoeren van tango zonder arrangementen in verschillende bezettingen.

Hij vierde internationaal successen met het Piazzolla-Ensemble Rotterdam, trad op als solist bij Orquesta Tipica OTRA, en was violist van Quinteto Arrastre dat de eerste prijs won bij het Double Ocho Concours in Nijmegen. De Argentijnse staat heeft hen daarom een onderscheiding gegeven voor deze buitengewone bijdrage aan Argentijns cultuurgoed.

Momenteel geeft Radboud recitals in klassiek met de pianist Carlos Baños, en treed hij op in binnen en buitenland met de befaamde tangopianist Wim Warman.

 
Kaspar Uljas op de bandonéon
Op zijn achtste begon Kaspar Uljas in zijn geboorteland Estland met pianospelen. Later ging hij door met accordeon en specialiseerde zich in jazz. Toen hij bandonéon ging spelen (opleiding aan Codarts in Rotterdam) ontdekte hij zijn liefde voor de Argentijnse tango. Bij het spelen van zowel jazz als de tango maakt hij gebruik van accordeon en bandonéon. Kaspar speelt onder meer in duo’s, trio’s en grotere ensembles. Daarnaast componeert hij graag en won hij prijzen met zijn muziek, die gebruikt wordt in toneelstukken en commercials. 

De lunchpauzeconcerten van De VAK worden mede mogelijk gemaakt door: Fonds 1818 en Gemeente Delft