Lunchpauzeconcert - klassiek gitaar - Paul Pleijsier en Leonardo Palacios

Datum:
19 november 2019
Tijdstip:
12:45 - 13:15
Locatie:
De VAK in OPEN
Vesteplein 100, Delft
Kosten:
Gratis
Het is inmiddels traditie bij De VAK. Bijna iedere derde dinsdag van de maand kun je genieten van een lunchpauzeconcert. Muziekdocenten van De VAK geven tussen 12:45- 13:30 uur een concert op het grote podium in de locatie OPEN. Verschillende genres en instrumenten passeren de revue en elk concert heeft een eigen thema.

Dinsdag 19 november - Paul Pleijsier en Leonardo Palacios (klassiek gitaar)

Leonardo Palacios en Paul Pleijsier hebben beiden een grote liefde voor het klassieke gitaarspel. Beiden studeerden op het Koninklijk Conservatorium en beiden zijn gitaardocent bij de VAK. Leonardo komt uit Montevideo, Uruguay, een land met een rijke gitaarcultuur, terwijl Paul 'gewoon' uit Den Haag komt (waar ze ook best aardige gitaristen hebben). Ze spelen voor het eerst samen als duo. Ze kijken uit naar dit concert want er staan een paar heel aantrekkelijke stukken op het programma, waaronder de 'Beatlerianas' van de Cubaan Leo Brouwer (herken in deze titel gerust het woord 'Beatle’), en het 'Divertimento' van Andrés Segovia, een zelden gehoord juweeltje in Spaans/Franse stijl. Verder zullen de gitaristen elk een eigen bewerking inbrengen.   

Neem je boterhammen mee of haal een lekkere tosti in de het proeflokaal van OPEN en neem plaats op de tribune. Voor het concert wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

De lunchpauzeconcerten van De VAK worden mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 & Gemeente Delft.