Lunchpauzeconcert - Tamara Obreskova, mezzo-sopraan

Datum:
27 oktober 2020
Tijdstip:
12:45 - 13:30
Locatie:
Online
Thuis
Kosten:
Gratis

Op dinsdag 27 oktober vindt het online lunchpauzeconcert van De VAK plaats. Vanaf 12:45 uur kun je hier of  via YouTube van het concert genieten.

Dit lunchpauzeconcert valt onder de noemer Docent en Talent:

Tamara Obreskova wil graag met haar talenten pronken om te laten zien hoe hoog het niveau van de talenten op De VAK is. Sommige beschouwt zij zelfs als haar collega's op gebied van zangkwaliteiten!

Programma van een ( lichte) klassieke repertoire

Tamara zingt een paar solo’s en met een haar talenten een duet.

  • Programma vol met werken van: R.Quilter / A.Rubinstein / G.Verdi / G. Donizetti / F.Cilea / A.Boito / G.Puccini / J.Offenbach.
  • En een paar prachtige werken uit de opera’s : Demon / Mefistofele / La Bohéma / Les Contes d’Hoffma’.
  • De talent zangers zijn: Akkelies van Nes, Eveline Mank, Elly Wijnmaalen, Olga Lemmen, Carine Aalbers, Ellen de Looff, Linda Otten, Chantall Kools.
Piano begeleider: Erik Dullaart.

VAKdocente Tamara Obreskova is (opera)zangeres, zangdocent, coach, dirigent en stemdokter. Zij is een zeer veelzijdige zangeres die het klassieke opera- en liedrepertoire goed beheerst. Daarnaast staat zij als Jazzzangeres ook haar mannetje. Ze geeft zanglessen voor musicals- pop- en jazzzangers. Daarnaast biedt ze individuele stemvorming voor alle soorten zang.

Tamara Obreskova studeerde aan het conservatorium in Minsk en heeft zich daarna verder in Opera verdiept. In Lúbeck en Parijs kreeg ze lessen van Galina Vishnevskaya, de vrouw van Dmitri Shostakovich. In Nederland is ze, onder andere, door Christina Deutekom en Esin Ozan vele jaren gecoacht. Tamara was te zien en te horen in o.a. Mozarts Requiem, Bachs Mattheus Passie en diverse Belcanto en Operarecitals in het Concertgebouw in Amsterdam en de Muziektheater aan ‘t IJ. Ook heeft ze een CD ‘’Atilla’’ van G.Verdi opgenomen met Harry Peters en Jan Derksen in de Vredeburg in Utrecht . 
Wil jij meer weten over Tamara kijk op haar website.

Het is inmiddels traditie bij De VAK. Bijna iedere derde dinsdag van de maand kun je genieten van een lunchpauzeconcert. Muziekdocenten van De VAK geven tussen 12:45- 13:30 uur een concert op het grote podium in de locatie OPEN. Verschillende genres en instrumenten passeren de revue en elk concert heeft een eigen thema.

In tijden van corona zenden we de concerten live uit op de derde dinsdag van de maand om 12:45 uur onder andere via YouTube (abonneer en klik op het belletje zodat je op de hoogte wordt gebracht wanneer er een nieuwe video beschikbaar is).

Pak iets te drinken en je lunch en neem plaats voor je televisie, computer, tablet of mobiele telefoon en geniet van dit bijzondere lunchpauzeconcert!

De lunchpauzeconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Delft en Fonds1818.