Lunchpauzeconcerten

Het gezellige en muzikale lunchpauzeconcert is een traditie van De VAK waar veel mensen van genoten. In OPEN werd er elke derde dinsdag van de maand een prachtig concert gegeven door onze getalenteerde muziekdocenten. Door het coronavirus heeft deze mooie traditie eventjes flink te lijden gehad. Door alle beperkende maatregelen is er veel niet doorgegaan dit jaar. De cursussen en evenementen werden onderbroken, maar ook veel van deze lunchpauzeconcerten werden afgelast. Gelukkig kan nu iedereen weer genieten van de lunchpauzeconcerten. Dit jaar geven wij onze lunchpauzeconcerten vanuit de foyer van onze buren Theater de Veste. Nu nog even zonder publiek, maar iedereen kan online vanuit huis meekijken.

Een concert bijwonen

Wanneer het coronavirus wat meer onder controle is hopen we natuurlijk ook in beperkte mate weer publiek bij de concerten te mogen ontvangen. De live lunchpauzeconcerten zullen, wanneer het weer mogelijk is, plaatsvinden in de theaterfoyer van De Veste. Op deze locatie kunnen zo’n 30 tot 40 mensen op een goede manier en op afstand het concert bijwonen. Daarbij wordt er ook samengewerkt met de BUDD-bus (Boodschappen- en Uitjes Dienst Delft) en de cultuurankers. De live concerten zullen in eerste instantie exclusief aangeboden worden aan de oudere en minder mobiele Delftenaren. De afgelopen maanden zijn zij, misschien nog wel meer dan alle andere inwoners van Delft, erg geïsoleerd geweest. Zij verdienen het om eventjes in het zonnetje te worden gezet. Al ons andere trouwe publiek zal aan het begin alleen online kunnen kijken en luisteren naar de concerten, hopelijk kan het vanaf de zomer weer door iedereen bezocht worden.

Wil je het concert bijwonen of ken je iemand die dat zou willen? Stuur dan een e-mail naar info@vak-delft.nl o.v.v. Lunchpauzeconcert

Het concert van april

Het lunchpauzeconcert op 20 april - Hearten
Op 20 april spelen Joost Verbakel en Marit Thus jazzmuziek van het album "Hearten". De composities voor "Hearten" zijn geïnspireerd op een gedicht van de Zweedse dichter Eric Blomberg. De stukken zijn te omschrijven als verhalend, filmisch en melancholisch. Voor iedereen die op zoek is naar een moment van rust en openheid is dit concert een echte aanrader.

Het concert gemist? Je kunt het hier terugkijken.

Wil je meer van beluisteren? Klik dan hier. Je kunt via de website ook gelijk het album kopen ;-)

Genoten van het concert?

In tijde van het corona-virus verlopen de traditionele lunchpauzeconcerten van De VAK iets anders. Normaal vragen we om een vrijwillige bijdrage voor het concert in een vioolkoffer te gooien. Giften zijn nog steeds welkom. Wil je een bijdrage geven? Dat kan via deze link. Alvast bedankt!


Het volgende concert

Lunchpauzeconcert op 18 mei -  Een vleugje plezier!
Blokfluitist en muziekdocent Hilde de Wolf verzorgt dinsdag 18 mei het lunchpauzeconcert. In Theater de Veste speelt zij samen met Sonja Gruys muziek uit de barok en middeleeuwen.


Vorige concerten bekijken

Doordat De VAK concerten ook opneemt, is er ook een extra mogelijkheid voor het publiek bijgekomen. Het is nu namelijk mogelijk om een concert terug te kijken op ons YouTube-kanaal. 

Lunchpauze concert van 16 maartJoana Rolo
Pianiste Joana Rolo (Portugal) studeerde klassiek piano aan hogeschool voor de kunsten Codarts (Rotterdam) met Aquiles Delle Vigne en Jean-Bernard Pommier. Joana geeft solorecitals maar is ook als pianiste actief in kamermuziek met zangers, dansbegeleiding en begeleiding van oude films. Tijdens haar deelname aan internationale masterclasses, speelde Joana reeds voor onder andere Imogen Cooper, Pascal Moraguès, Jan Wijn en Matan Porat. Haar repertoire bestaat voornamelijk uit muziek van klassieke componisten als Bach, Mozart, Beethoven, Schubert, Debussy, Ravel, Poulenc, Rachmaninov en vele anderen.

Voor het concert neemt Joana drie van haar studenten mee. Samen spelen zij de volgende stukken:

Joana Rolo
Mozart, Sonata KV 331
Amy Beach, A Hermit Thrush at Eve

Léonie Boenders
Bach Menuet BWV 116
 
Farzaneh Esfahani
Albéniz, Rumores de la Caleta
 
Ivan Ferrario
Bach, Prélude in C major van de WTC1
Chopin, Prélude op 28 nº4

Docent & Talent concerten

Lees meer.