De VAK Muziekprijs 2021

Muziekwedstrijd voor cursisten van De VAK


Ben je cursist van De VAK en heb je een muziektalent? Laat je horen!


De VAK Muziekprijs

De VAK zoekt jong talent en geeft dat talent een extra podium met De VAK Muziekprijs. Een online muziekwedstrijd voor jonge cursisten van De VAK tot en met 21 jaar. Deelnemers sturen filmpjes in waarop zij een eigen gekozen muziekstuk spelen. De jury beoordeelt alle ingezonden filmpjes en kiest de finalisten. De finalisten spelen tijdens een live concert hun stuk om De VAK Muziekprijs te winnen. 

Wie kan er mee doen?

Alle muziek beoefenende cursisten van De VAK tot en met 21 jaar, zang of instrumentalist. Deelnemen kan als solist of als ensemble (van duo tot bandje tot groot orkest). De solisten worden onderverdeeld in drie leeftijdscategorieën:

  • t/m 10 jaar
  • 11 t/m 15 jaar
  • 16 t/m 21 jaar 

Wat kun je winnen?

De VAK Muziekprijs wisseltrofee waarin je naam wordt gegraveerd. Er worden vier trofeeën uitgereikt. Elke winnende solist in een leeftijdstijdscategorie ontvangt een trofee en de leden van het winnende ensemble krijgen een medaille. Voor alle finalisten is er een professionele photoshoot op de finaledag en een interview met de lokale media. 

De winnaar van De VAK Muziekpublieksprijs wint een gouden like en een I-Tunes waardebon of muziekbon naar keuze.

De jury stuurt naar alle deelnemers een digitaal certificaat met daarin tips en tops. 

De VAKjury

Alle filmpjes worden bekeken en beluisterd door een deskundige VAKjury die bestaat uit docenten van De VAK. Uit de solisten worden per leeftijdscategorie drie finalisten gekozen en ook van de ensembles gaan er drie door naar de finale. Tijdens het finaleconcert op zondagmiddag 30 mei kiest de VAKjury samen met een gastjurylid een winnaar per leeftijdscategorie en het winnende ensemble.

Muziekpublieksprijs

Het publiek kiest de winnaar van De VAK Muziekpublieksprijs. Alle filmpjes van de deelnemers vanaf 11 jaar worden vanaf dinsdag 22 april online getoond op de social media van De VAK. Het publiek stemt tot en met 25 mei op hun favoriete filmpje. De deelnemer met de meeste stemmen is de winnaar van De VAK Muziekpublieksprijs.

Hoe doe je mee?

Stuur een e-mail aan muziekprijs@vak-delft.nl o.v.v. De VAK Muziekprijs met je naam. Daarna krijg je een e-mail alle praktische gegevens om je aan te melden zoals het aanmeldformulier, het regelement en hoe je jouw filmpje kunt aanleveren. Als je alles hebt aangeleverd ben je deelnemer aan De VAK Muziekprijs. Deelname aan De VAK Muziekprijs is gratis. 

Voor in de agenda

Opening De VAK Muziekprijs 21 januari 2021
Deadline aanleveren filmpjes 21 april 2021
Bekendmaking finalisten 26 april 2021
Finale concert 30 mei 2021

Handig om te weten

  • De filmpjes kunnen vanaf 21 januari worden aangeleverd en dienen vóór 21 april in het bezit van de jury te zijn. Het filmpje mag maximaal 5 minuten duren. Is het muziekstuk langer? Neemt het beste gedeelte op. Finalisten mogen tijdens het concert het hele stuk spelen.
  • Als solist mag je gebruik maken van begeleiding bij het spelen van je stuk.
  • Je kunt elke muziekstijl kiezen.
  • Het is een onlinewedstrijd. De filmpjes worden getoond op de website en social media van De VAK. Als deelnemer geef je toestemming voor het online publiceren van jouw inzending. Bovendien geef je De VAK toestemming om jouw inzending te gebruiken voor publiciteitsdoeleinden. Heb je bezwaren? Laat het ons weten.
  • De publieksprijs wordt uitgereikt aan de deelnemer met de meeste stemmen. Deelnemen aan de publieksprijs is daarom alleen mogelijk wanneer je toestemming geeft voor het publiceren van jouw filmpje op de social media van De VAK.
  • Tijdens de finale worden foto’s gemaakt. Deze foto’s worden gebruikt voor promotionele doeleinden.
  • Ben je jonger dan 18 jaar dan moet je toestemming hebben van jouw ouders/verzorgers om mee te doen met de wedstrijd.