OPEN

Op deze pagina houden we je op de hoogte over de ontwikkelingen rond OPEN.

UPDATE 19-2-2018

Tijdens een feestelijke avond voor leden van Coöperatie De VAK is een crowdfundingsactie van start gegaan.
Via www.voorjebuurt.nl/open vind je de verschillende campagnes op een rij.
We willen namelijk de muzieklokalen voorzien van goede isolatie, ventilatie en aankleding en inrichting.
We willen dat er een goede zwevende vloer, spiegelwanden en audio-apparatuur komt voor in dans- en theaterstudio's.
We willen de schilders- en keramliekateliers voorzien van isolatie, zonwering en een luchtbehandelingssysteem.
Help De VAK #opwegnaarOPEN en doneer!

Het benefietconcert verzorgd door Pauline Oostenrijk (hobo) samen collega VAKdocenten Daniël van der Hoeven (piano) en Jantine Veenstra (fagot) heeft in totaal €1470,- opgeleverd!
Bekijk een stukje van dit concert:
OPEN wordt dé centrale plek voor taal- en cultuureducatie voor Delftse jeugd, hun ouders, grootouders en leerkrachten. De bibliotheek DOK en het kunstencentrum De VAK bundelen hun enthousiasme, kennis en aanbod en openen eind zomer 2018 de deuren aan het Vesteplein.

De VAK blijft bestaan als coöperatie en centrum voor de kunsten, maar gaat verhuizen naar het pand waar DOK nu al te vinden is. Dit pand gaat OPEN heten en samen met DOK en anderen gaan we activiteiten organiseren onder de noemer OPEN.
Achter de schermen hebben we lang samen ‘gebouwd’ aan deze bijzondere plek in Delft, waar iedereen welkom is.

Donderdag 27 juni heeft de gemeenteraad zich positief uitgesproken over de investeringsaanvraag voor de verbouwplannen voor OPEN. Wat tot nu toe alleen nog op papier en getekend bestond, wordt de komende maanden werkelijkheid.

De verbouwingswerkzaamheden starten vanaf september. Uitgangspunt hierbij is dat DOK gedurende de verbouwing geopend blijft voor het publiek. Na de zomer van 2018 neemt De VAK haar intrek en opent OPEN haar deuren. DOK en De VAK wonen samen in OPEN als het culturele en informele hart van de stad Delft dat op elke doordeweekse dag 14 uur lang voor iedereen toegankelijk is.

Wat kun je van OPEN verwachten?
OPEN wordt dé informele en inspirerende ontmoetingsplaats van Delft waar taal, cultuur en techniek samenkomen. Hier kun je ervaringen delen en beleven. Of je nu muziek komt maken, dansen, schilderen of heerlijke gerechten zelf samenstelt en deelt. Je kunt actief meedoen of achterover leunen en genieten. Leestafels en stille hoekjes zijn overal in het pand te vinden en in het nieuwe restaurant kun je genieten van een (h)eerlijke maaltijd.

Met een breed activiteitenaanbod, ruimere openingstijden en horecafaciliteiten krijgt OPEN een functie voor elke Delftenaar. Alle huidige activiteiten, cursussen en lessen van De VAK komen ook in OPEN.

Wil je een idee krijgen hoe OPEN eruit gaat zien?
Het is mogelijk om in DOK nu een proeflokaal te bekijken. Op een scherm bij de balie in DOK is te zien hoe OPEN eruit gaat zien.
De VAK zal met ons nieuw cursusprogramma in augustus 2018 in OPEN van start gaan.
Bekijk hier een filmpje van de verbouwing in de Coolcat. De ruimte op de begane grond waar in OPEN verschillende leslokalen waaronder een jazz/band/koor-lokaal en de collectie te vinden is. 

In de komende maanden houden wij je regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen rond OPEN en de aanstaande verhuizing naar het Vesteplein. Houd daarom onze site, de nieuwsbrief en social media de komende tijd goed in de gaten!

Wil je meer weten, heb je suggesties of ben je benieuwd wat deze verhuizing voor jou betekent?
Loop gerust langs bij onze balie, ze helpen je graag en zijn benieuwd naar je mening! Je kunt ook mailen naar info@vak-delft.nl.