Trapgedicht Vrijheid in OPEN

Op de grote trap in OPEN is een nieuw gedicht te lezen over vrijheid. Het is goed om in deze tijd een moment stil te staan bij hoe kwetsbaar en kostbaar vrijheid is. VAK-docent en dichter Margriet van Bebber schreef het gedicht VRIJ al in 2020 t.g.v. ‘75 jaar vrijheid’. Zij maakte gebruik van uitspraken van Delftse schoolkinderen over wat zij onder vrijheid verstaan. De plaatsing van het trapgedicht is door de lockdowns twee keer uitgesteld naar mei van dit jaar. Vanwege het actuele onderwerp is het nu al te zien voordat de tentoonstelling 75 jaar vrijheid plus 2 van start gaat. 

De grote trap doet dienst als tribune bij presentaties en voorstellingen van De VAK en DOK. Op 67 rugplankjes zijn de woorden uit het gedicht aangebracht. Wie met de losse plankjes gaat spelen door ze te verplaatsen, kan weer een nieuw gedicht maken.

VRIJ

er zijn regels ik heb rechten ik ben vrij 
als ik mag kiezen niets heb te verliezen

als ik de keuze heb voor ja of nee 
voor lig ik dwars of beweeg ik mee 
   
als niemand vraagt wat je doet 
zegt hoe alles moet 

tussen de regels ben ik een vlinderkind 
vrij als een veertje in de wind

©Margriet van Bebber

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info