Wedstrijdregels Schrijfwedstrijd MOEDER

SCHRIJFWEDSTRIJD MOEDER: DE WEDSTRIJDREGELS

Voor de schrijfwedstrijd MOEDER nodigen we iedereen vanaf 12 jaar binnen het Nederlandse taalgebied uit.

De wedstrijdopdracht
Schrijf een verhaal van maximaal 250 woorden,  of een gedicht van maximaal 20 regels (inclusief witregels en titel)  met moeder als onderwerp.

Voorwaarden
Iedere deelnemer mag slechts één verhaal of gedicht insturen. De teksten moeten in het Nederlands geschreven zijn. Inzendingen mogen niet eerder elders (ook niet op internet) zijn gepubliceerd.

Inzenden
Bijdragen vóór 1 februari 2019 per e-mail sturen naar coordinatorschrijven@vak-delft.nl.  In het onderwerpsveld vermelden: schrijfwedstrijd MOEDER,  in de e-mail naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en de titel van het verhaal of gedicht. Het verhaal of gedicht zonder naamsvermelding van de auteur meesturen als WORD-bijlage. Met het inzenden van het verhaal of gedicht verkrijgt De VAK publicatierecht, de auteursrechten van de ingezonden verhalen en gedichten blijven bij de auteur.

Jury
Inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Er is een jury voor werk van volwassenen ( vanaf 18 jaar) en een jury voor werk van jongeren ( tot 18 jaar)

Prijzen
De VAK schenkt de winnaars een geldprijs van € 150,00 die te besteden is aan schrijfbegeleiding/ schrijfles individueel of met zelfgekozen anderen. De winnaars voor de tweede en derde prijs ontvangen € 75,00 en € 50,00 aan (boeken)bonnen.

Prijsuitreiking
Zes inzendingen worden genomineerd; de auteurs krijgen de gelegenheid hun verhaal of gedicht voor te dragen tijdens het Literair festival op vrijdag 29 maart 2019.  Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats in OPEN, Vesteplein 100 te Delft.

En verder

  • De uitslag wordt via de website van De VAK (www.vak-delft.nl) bekend gemaakt.
  • De leden van de jury zijn uitgesloten van deelname.
  • Over de stand en gang van zaken en over de juryuitspraak wordt niet gecorrespondeerd.
  • Inzendingen worden niet becommentarieerd.
  • Inzendingen die niet voldoen aan de voorwaarden worden van deelname uitgesloten.

 Heb je meer interesse in schrijfwedstrijden? Bekijk dan ook eens de andere wedstrijden via: schrijvenonline.org