Samenwerkingen

Samenwerkingen De VAK

De VAK is betrokken bij verschillende projecten en samenwerkingen. 

Samenwerkingspartners van De VAK zijn o.a. DOK, Theater de Veste, Club Delft, Abtswoude Bloeit en Kunstbende.

DOK

Met het tot stand komen van OPEN, de informele ontmoetingsplaats waar taal, cultuur en techniek samenkomen, wordt een gezamenlijke droom werkelijkheid. Samen met DOK vormt De VAK , in dit dynamische centrum, het bruisende hart van de stad, waar verbeelding een kans krijgt en waar ontwikkelen met plezier centraal staat!

 

Abtswoude bloeit

De VAK organiseert elke eerste maandagavond van de maand workshops voor bewoners van de buurt Voorhof. Ze kunnen aan de slag met beeldende kunst, fotografie, muziek of oosterse kunst. Ook organiseert De VAK tuinconcerten op een aantal zaterdagen in het jaar. Tijdens deze concerten zijn verschillende Delftse amateurorkesten te horen.

Abtswoude is een voormalig bejaardenhuis waarin die verschillende groepen uit de samenleving samenwonen. In 2018 zijn kamers verbouwd tot woningen voor 110 studenten. Daarnaast zijn er 30 studio’s gemaakt voor mensen van stichting Perspektief. Dit zijn voormalig dakloze mensen, ze wonen hier een jaar als voorbereiding om weer zelfstandig te kunnen wonen. In de aanleunwoningen wonen 45 ouderen.

Abtwoude Bloeit heeft als doel d.m.v. kunst en cultuur deze diverse bewoners wat dichter bij elkaar te brengen. Het is de bedoeling dat de woonkamer van het huis geleidelijk aan een cultuuranker wordt voor de buurt. De wijk Voorhof, waar het huis staat, is een zeer dichtbevolkte wijk met heel verschillende bewoners net als het gebouw Abtswoude. 

Partners van Abtswoude Bloeit zijn:
SHS Delft
Stichting Delfts Peil
Zorginstelling Pieter van Foreest
Stichting Perspektief
De VAK, centrum voor de kunsten.

Club Delft

Club Delft is betrokken in de stad en representeert het hele netwerk van alle (amateur)kunstenaars. Ze faciliteert podia in de stad en organiseert workshops die het culturele veld ondersteunen.  Het is online verzameling van wat er op cultureel gebied te doen is in Delft. Workshops, cursussen, kleine en grote voorstellingen, concerten en exposities… vind datgene waar JIJ zin in hebt op www.clubdelft.nl  

Zoek en vind elkaar in Club Delft 

Heb je zelf cultureel aanbod? Ben je docent, kunstenaar, muzikant, artiest? Zing je in een koor? Geef je een concert? Maak op een snelle, makkelijke manier een profiel aan en zet je aanbod bij de evenementen. Zoek je figuranten, een regisseur, roze stoelen of een bassist? Plaats je oproep op het prikbord. Ben je vrijwilliger in de Delftse culturele sector? Of wil je dat graag worden? Sluit je vandaag nog aan bij Club Delft Vrijwilligers. Leer nieuwe culturele organisaties kennen, kom in contact met andere vrijwilligers en laat je inspireren tijdens leerzame workshops. 

Contact: Voor vragen, opmerkingen en meer informatie kunt u contact opnemen met: Steven de Laet info@clubdelft.nl

Initiatief en ondersteuning:de Gemeente Delft, Fonds 1818, De VAK, centrum voor de kunsten Delft

Opdrachtgever: Huub ’t Hoen, De VAK, centrum voor de kunsten Delft

ProjectleiderSteven de Laet, Maanvis Producties & Rietveld Theater

Initiatiefnemer Club Delft vrijwilligers:Roel Funcken, Festival Delft Fringe 

Commissie van advies: Maarten Freriks, Stichting Theaternetwerk Delft, Nathalie van der Hak, Stichting Delfts Peil, Huub ’t Hoen,De VAK, centrum voor de kunsten Delft

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info